Op de Rails – 2006 – Nr. 8 (Augustus)

De eerste jaren van de Gemeentetram Utrecht

door Toon Steenmeijer

In juni 2006 was het honderd jaar geleden dat de eerste tram van de Gemeentetram Utrecht op straat verscheen. Een terugblik op de wijze waarop Utrecht een eeuw geleden modern werd.

De Lindner-wagens van de GETU

door Gerard Scheltens

In 1922 nam het Utrechtse trambedrijf negen trams over uit Eberswalde bij Berlijn. In de loop der jaren is er over de aanschaf van deze trams veel onzin geschreven. Hoe zat het nu echt?

De aanhangrijtuigen van Utrechtse tram

door Toon Steenmeijer

In tegenstelling tot het van veel foto&emp;s bekende beeld van losse motorwagens gebruikte de Utrechtse tram wel degelijk met regelmaat aanhangrijtuigen.

De laatste jaren van de Utrechtse tram

door Frans Storm van Leeuwen

De opheffing van de Utrechtse stadstram in 1938 kwam weliswaar niet onverwacht, maar nog maar enkele jaren tevoren werd serieus over modernisering van een deel van het net gedacht. De spoorwegwerken gooiden roet in het eten.

Randstadspoor

door Michiel van Ballegoijen de Jong

Voor 900 miljoen euro moet er rond Utrecht in 2015 een netwerk van snelle regionale treindiensten zijn. De eerste aanzetten daarvan zijn al te zien (spoorverdubbeling, nieuwe stations als Amersfoort Vathorst en Utrecht Zuilen). Wat staat er allemaal precies op het programma?

De vernieuwing van station Utrecht Centraal

door Michiel van Ballegoijen de Jong

-De komende jaren staat het drukke station Utrecht Centraal een verbouwingsoperatie te wachten – de zoveelste – die alle voorgaande in de schaduw zal plaatsen.