Op de Rails – 2006 – Nr. 3 (Maart)

Doorkijk naar 2009

door Bert Steinkamp

De NS-dienstregeling krijgt vanaf december van dit jaar een geheel andere opzet. De veranderingen worden in een periode van drie jaar gerealiseerd (al is het gezien het vele tumult dat inmiddels over de plannen is ontstaan de vraag in hoeverre dat allemaal precies zo zal gebeuren).

De goederendienst in Nederland: winterdienst 2005/2006

door Joost de Waal

Ook bij de verschillende goederenvervoerders verandert met grote regelmaat het een en ander, afhankelijk van het winnen of verliezen van een ladingcontract. Een overzicht van de recentste wijzigingen.

Vlaardingen heeft een tram

door Bas Schenk

Eind oktober vorig jaar werd met de opening van het nieuwe tramtraject naar Vlaardingen Holy het TramPlus-project voorlopig voltooid. De komende jaren volgen nog enkele kleinere aanpassingen aan het tramnet, waarna er – op langere – termijn mogelijk weer geheel nieuwe lijnen bij komen.

Vermiste NS-stoomlocomotieven; nieuwe aanvullingen

door Paul Henken

Rond het materieel van NS dat in de Tweede Wereldoorlog oostwaarts verdween en sindsdien zoek is gebleven, worden steeds nieuwe tipjes van de sluiter opgelicht naarmate er meer archiefmateriaal ontsloten wordt. Zelfs Noord-Korea komt nu in beeld.

Dertig jaar Sprinters (deel 3)

door Albert Koch

Slotgedeelte van het overzichtsartikel over het Stadsgewestelijk Materieel van NS, aan de vooravond van het mogelijk verdwijnen van de oudste exemplaren daarvan.