Op de Rails – 2003 – Nr. 9 (September)

De RijnGouweLijn als redder van de regio

door Maurits van den Toorn

De light rail-verbinding tussen Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en – in een later stadium – Katwijk en Noordwijk, wordt gepresenteerd als hét middel om de regio bereikbaar te houden. Wat staat er volgens de plannen allemaal te gebeuren en wat is er nu al te zien?

Vermiste NS-stoomlocomotieven: nieuwe gegevens uit Duitsland

door Paul Henken

In de oorlog verdwenen veel locomotieven oostwaarts, om deels niet meer terug te keren. Het lot van een aantal van deze tot dusverre spoorloos verdwenen stoomlocomotieven is aan de hand van nieuw ontdekte gegevens iets duidelijker geworden.

IJzerertsvervoer in Lapland: nieuwe ontwikkelingen

door Richard Latten

Het vervoer van ijzererts vanuit Zweden naar de Noorse kust was altijd al een spectaculaire aangelegenheid, maar door de komst van nieuwe, twaalfassige elocs zijn de dimensies nog een maatje groter geworden.

Het spoorwegongeval te Bruhl

door A.H.W. Schoester

Een beschrijving van de situatie en de oorzaken van dit ernstige spoorwegongeval in februari 2000, waarbij met een schuin oog wordt gekeken naar Nederland.

Materieeloverzichten Belgie, stand per 1 januari 2003

De jaarlijkse stand van zaken van alle aanwezige spoor- en trammaterieel (exclusief musea)

De teloorgang van de tram in Sint Petersburg

door Frits van der Gragt en Maurits van den Toorn

Het (waarschijnlijk) grootste trambedrijf ter wereld verkeert in weinig bemoedigende staat: slecht onderhoud, concurrerend particulier vervoer en vooral een onwillig stadsbestuur doen veel tramlijnen de das om. Een sfeerbeschrijving van de dagelijkse gang van zaken.