Zomerreis ‘Boemelen an der Weinstraße’

Het Eisenbahnmuseum in Neustadt an der Weinstraße, 24 februari 2015. Foto: Martin Vogelaar.

Station Neustadt an der Weinstraße: knooppunt van regionale lijnen, 24 februari 2015. Foto: Martin Vogelaar.

Met het Kuckuckbähnel onderweg tussen Elmstein en Helmbach, 25 juni 2005. Foto: Wikipedia.

Het tussen de wijnranken gelegen Neustadt an der Weinstraße. Foto: website pfalz.de.

Zomerreis ‘Boemelen an der Weinstraße’

In de eerste helft van juli staat een reis naar Neustadt an der Weinstraße in Rheinland-Pfalz op het programma. De stad ligt in het hart van de Deutsche Weinstraße, heeft een aangenaam klimaat en biedt veel uitvalsmogelijkheden op cultureel en spoorgebied. Neustadt is een spoorwegknooppunt waar zowel elektrisch als dieselmaterieel te zien is en waar geregeld ICE’s, TGV’s en goederentreinen voorbij komen. In de omgeving zijn veel museumlijnen en tramsteden te vinden. We logeren in een comfortabel hotel op 75 meter van het station.

Op vrijdag 3 juli 2015 reizen we per ICE (Arnhem vertrek 9.07 uur) naar Heidelberg. Met een historische partytram uit 1974 gaan we door naar Weinheim en Mannheim, om vervolgens met reguliere treinen Neustadt te bereiken. Op zaterdag staat een stoomrit met de Kuckucksbähnel naar Elmstein op de kalender. Terug in Neustadt bezoeken we het Eisenbahnmuseum en het locomotievendepot. Een dag later wordt naar Straatsburg gereden, dat u met een dagkaart voor tram en bus zes uur lang kunt verkennen.

De nieuwe week start met een rondrit door Karlsruhe per historische tram. Op de vrije dinsdag worden het nabijgelegen Heidelberg, Heilbronn, Speyer en Saarbrücken van harte aanbevolen. De reis wordt op woensdag afgesloten met een dieselrit op de smalsporige Stumpfwaldbahn en een rondleiding door de wijnkelder van een Winzerverein met aansluitend een wijnproeverij en diner. Op donderdag 9 juli breken we op in Neustadt en rijden we via de Rijn terug naar Arnhem (aankomst 16.29 uur).

De kosten van deze excursie bedragen € 660 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (code 1506A) en € 770 voor een eenpersoonskamer (1506B). Introducés betalen € 680 (1506C) respectievelijk € 790 (1506D). In de reissom is begrepen alle vervoer van en naar Arnhem, zes overnachtingen met ontbijt in een goed hotel, de vermelde excursies, twee diners, een wijnproeverij, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.

U kunt zich aanmelden door het betreffende bedrag over te maken op bankrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de boekingscode, uw lidmaatschapsnummer en uw postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Uw betaling dient uiterlijk op 30 mei 2015 te zijn bijgeschreven. Het minimumaantal deelnemers is 30, het maximum 48. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Vanwege enkele verplaatsingen te voet dient u in een goede lichamelijke conditie te zijn. Inschrijvers ontvangen medio juni bericht. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Martin Vogelaar.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

De Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Bijzonderheden

Organisatie

Reisdata

3 juli 2015 – 9 juli 2015

Prijzen

€ 660 – € 790

Aanmelding

tot 30 mei 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

30 – 48

Contactpersoon

Bijzonderheden