Winterreis aan de grens van Duitsland

Met een klassieke tram zal een rondrit door Zürich worden gemaakt. Foto: Verkehrsbetriebe Zürich.

De nostalgische motorwagen uit de jaren vijftig waarmee zijlijnen rondom Karlovy Vary worden bezocht.
Foto: B. Augusta, KZC.

Winterreis aan de grens van Duitsland

De Winterreis 2017 brengt ons naar de noordzijde van de Alpen, het Beierse en Boheemse Woud en het Tsjechische Karlovy Vary. We starten in Zwitserland, waar het verblijf wegens de dure frank kort zal zijn. Via Oostenrijk en drie overnachtingen in Passau komen we uiteindelijk aan de zuidzijde van het ‘Erzgebirge’ terecht.

Op donderdag 16 februari 2017 (vertrek Amsterdam 10.30 uur) bereiken we via Frankfurt en Basel de eerste standplaats, Zürich. De tweede reisdag is ter vrije besteding, zodat de stad en het tramnet van Zürich verkend kunnen worden. De volgende dag maken we ’s morgens met een Elefant, dat is een vierassige tram uit 1931, een rondrit door de stad. ’s Middags maken we een uitstapje naar het Züricher Oberland voor een rit met een historische e-loc van het type Be 4/4 over het traject van Bauma naar Hinwil. Op zondag verlaten we Zwitserland en reizen we over een echte Alpenroute via de Oostenrijkse Arlberg naar Passau. Vanuit de Dreiflüssenstadt sporen we met een ‘Schienenbusgarnitur’ over de Ilztalbahn naar Freyung en terug. Op de vrije dinsdag kan Passau, met zijn fort ‘Veste Oberhaus’, worden bekeken. Voor degenen die dit al op de terugreis van de laatste Hongarije-reis hebben gedaan, is Salzburg in 2&frac12 uur te bereiken.

De laatste standplaats van deze reis wordt Karlovy Vary, een van de beroemde en traditierijke kuuroorden van Europa, dat via een ware kronkelroute wordt bereikt. Daar kan eerst een dag worden ontspannen. Voor tramminnaars ligt Most op een uur treinen. Op vrijdag brengt een nostalgische motorwagen type M 262 uit de jaren vijftig, met als bijnaam Naaimachine, ons naar een aantal zijlijntjes rondom Karlovy Vary. Op het verlanglijstje staan de eindpunten Merklin, Potucky en Loket. Op zaterdag 25 februari reizen we, via de in 2015 heropende grensovergang bij Aš, terug naar Nederland (aankomst Amsterdam 20.30 uur). Op de gezamenlijke reisdagen gebruiken we een vijfdaagse Interrail Global Pass. Op de vrije dagen zijn regiotickets verkrijgbaar die, zeker als u in groepjes gaat reizen, goedkoper zijn dan een Interrail Pass met een groter aantal dagen. Deze tickets zijn niet inbegrepen.

De reissom op basis van een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt € 1250, voor een 60-plusser € 1230 en voor niet-leden € 1300. Voor een eenpersoonskamer is de reissom € 1620 en voor een 60-plusser € 1600. In de reissom is begrepen: alle vervoer van/tot ieder station in Nederland met een Interrail Global Pass, de vermelde excursies, logies met ontbijt, één lunch, drie diners, reisleiding door Geert Gorissen, een reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds.

Het minimumaantal deelnemers is 30, het maximum 50. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding voor het toewijzen van de beschikbare plaatsen. Indien u nog niet eerder een meerdaagse reis met de SNE heeft gemaakt, verzoeken we uw e-mailadres door te geven aan geert.gorissen@nvbs.com. Aanmelders ontvangen begin januari een bevestiging van de inschrijving.

Aanmelden
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdata

16 februari 2017 – 25 februari 2017

Prijzen

Leden: € 1230 – € 1620 Niet-leden: € 1300

Aanmelding

tot 20 december 2016

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

30 – 50

Contactpersoon