Winterreis 2016: met de SNE naar Noorwegen en Zuidwest-Zweden

Tram bij station Bergen, 25 mei 2015. Foto: Han Duijve.

Du 384 met trein, 23 november 2008. Foto: Morrgan Claesson.

Voorplein station Göteborg C, 7 september 2012. Foto: Han Duijve.

Ålesund vanaf de boot, 27 mei 2015. Foto: Han Duijve.

Du 384 met trein, Lysekil, 14 september. Foto: Morrgan Claesson.

Winterreis 2016: met de SNE naar Noorwegen en Zuidwest-Zweden

De traditionele winterreis van de SNE zal in 2016 weer eens noordwaarts gaan en plaatsvinden van donderdag 25 februari t/m zondag 6 maart. De eerste dag wordt vanuit Nederland (Amsterdam Centraal vertrek 9.01 uur, Hengelo vertrek 10.59 uur) via Bad Bentheim, Hamburg en Kopenhagen naar Malmö gereisd. Na een diner en overnachting in een hotel naast het station, wordt de volgende dag via Göteborg naar Oslo gereisd, waar we drie nachten zullen verblijven in het hotel in het oude stationsgebouw van Oslo Sentral. Op zaterdag is er een excursie gepland naar de onderhoudswerkplaats in Lodalen in de buurt van Oslo. De zondag is een vrije dag in Oslo. Op maandagochtend wordt koers gezet naar Bergen, waar ongeveer zes uur vrije tijd zal zijn. Later op de avond schepen we in op het m.s. Kong Harald van de Hurtigruten voor een vaartocht naar Ålesund. Om 12.00 uur leggen we aan in Ålesund en zullen we in deze Jugendstilstad de lunch gebruiken. Daarna reizen we per bus naar Åndalsnes voor een overnachting.

De volgende dag (woensdag) hebben we een langere treinreis voor de boeg, waarbij we via Oslo naar Göteborg zullen reizen voor drie overnachtingen. Op donderdag staat een excursie met een historische elektrische trein, bestaande uit een locomotief type Du en enkele rijtuigen op het programma. De rit gaat naar Munkedal en Lysekil. Tussen laatstgenoemde plaatsen is geen regulier treinverkeer en kunnen dan ook een aantal fotostops gemaakt worden. In deze trein zal een lunch geserveerd worden. De vrijdag is een vrije dag in Göteborg voor b.v. tramverkenningen. Op zaterdag beginnen we de terugreis, waarbij we eerst naar Frederikshavn varen en vandaar per trein naar Kolding zullen reizen. In Kolding is een diner gepland in het hotel vlak bij het station. De laatste zondag zullen we dan via Bad Bentheim weer naar Nederland reizen, waarbij de geplande aankomsttijden in Hengelo 17.01 uur en in Amsterdam Centraal 19.00 uur zijn.

Deelnemersprijzen

De prijs voor deze reis van/tot Hengelo, inclusief SNE-reisleiding, vervoer, de vermelde excursies, accommodatie op basis van logies en ontbijt, 2 lunches, 2 diners, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds bedraagt per persoon voor leden van de NVBS op basis van een gedeelde 2-persoonskamer € 1400 per persoon, bij boeking van een 1-persoonskamer bedraagt de prijs € 1670. Niet-leden betalen een toeslag van € 80 per persoon.
De aanbetaling voor deze reis per persoon bedraagt bij een gedeelde 2-persoonskamer € 280 en bij een 1-persoonskamer € 340. Uw betaling dient uiterlijk op 7 december 2015 te zijn bijgeschreven. Aanmelders ontvangen in de week van 10 december nader bericht. Contactpersoon voor deze excursie bij de SNE is Han Duijve. Het minimumaantal deelnemers voor deze reis bedraagt 30.

Aanmelden

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

25 februari 2016 – 6 maart 2016

Prijzen

Leden: € 1400 – € 1670
Niet-leden: € 1480 – € 1750

Aanmelding

tot 7 december 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

minimaal 30

Contactpersoon