Winterreis 2015: met de SNE naar Noord-Tsjechië

T458 1532 + trein, Beèov nad Teplou, Foto: Han Duijve.

Görlitz Emr 23, Foto: Karl-Heinz Hermann.

Tatra T2 17 op het eindpunt Horny Hanochov in Liberec. Foto: Tram Wiki.

6MT 117 bij de remise. Foto: oTTo.

M262.1117 in Zásmuky, Foto: Han Duijve.

Winterreis 2015: met de SNE naar Noord-Tsjechië

De reis gaat definitief door, aangezien het minimum aantal deelnemers is bereikt.

De jaarlijkse winterreis van SNE gaat van zaterdag 14 februari tot en met maandag 23 februari naar Noord-Tsjechië. Op de eerste dag wordt vanuit Nederland via Bad Bentheim en Berlijn naar Görlitz gereisd per IC (Amsterdam vertrek 9.01 uur) en regionale treinen. In Görlitz wordt op zondag een tramexcursie in 2 groepen georganiseerd met de historische motorwagen 23, met aansluitend een depotbezoek. De zondagmorgen of -middag is vrij.

Op maandag reizen we via Zittau naar Liberec (2 overnachtingen), met op dinsdagmorgen een tramexcursie met verschillende historische trams op smal- en normaalspoor. Woensdag staat in het teken van een rit door de heuvels over lokaallijnen van Liberec via Stara Paká en Libuň naar Kolin (2 overnachtingen). De trein bestaat uit een locomotief serie 721 ‘Hektor’ met 3 rijtuigen. Onderweg zullen verschillende fotostops worden georganiseerd. De donderdag is een vrije dag in Kolin, een spoorwegknooppunt met goede verbindingen naar onder meer Praag.

Op vrijdag reizen we dan met dienstregelingtreinen via Praag naar Kladno, waaruit een dag later een excursie wordt georganiseerd met een dieselmotorrijtuig type 830. Op zondag beginnen we aan de terugreis via een binnendoorroute naar Cheb. Op de slotdag reizen we via Neurenberg en Hannover per regionale trein, ICE en IC terug naar huis. De geplande aankomsttijd in Amsterdam is 21.00 uur.

In ′Op de Rails 2014-11′ is per abuis aangegeven dat op 22 in plaats van 23 februari wordt teruggekeerd. Ook is hier voor de laatste dag een verouderd reisschema weergegeven. Deze internetversie en de brochure geven het juiste programma weer. Onze excuses voor de mogelijke verwarring.

Deelnemersprijzen

De prijs voor deze reis inclusief treinvervoer van/tot Amsterdam Centraal, de vermelde excursies, accommodatie op basis van logies en ontbijt, één lunch, drie diners, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds bedraagt per persoon voor leden van de NVBS voor een gedeelde 2-persoonskamer € 795 ( Code Wi15) en voor een éénpersoonskamer € 950 ( Code Wi15-1). Niet-leden betalen € 855 ( Code Wi15-NL) respectievelijk € 1010 ( Code Wi15-NL1).

Aanmelden

Deelname is mogelijk door vóór 15 december de deelnemersbijdrage over te maken op rekening NL29 INGB 0000 6366 91 t.n.v. Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp o.v.v. de betreffende code, uw NVBS-lidmaatschapsnummer, postcode en huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Het minimumaantal deelnemers is 35, het maximum 55. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Inschrijvers ontvangen begin januari bericht van reisleider Han Duijve.

Brochure

Voor deze reis is een handzame brochure samengesteld.
Klik hier om deze te downloaden (PDF).

Stichting Garantiefonds Reisgelden

De Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

14 februari 2015 – 23 februari 2015

Prijzen

Eenpersoonskamer € 950
Gedeelde tweepersoonskamer € 795
Introductietoeslag € 60

Aanmelding

tot 15 december 2014

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

35 – 55

Contactpersoon

Bijzonderheden