Winterreis 2014: Harz en Thüringen

Stoomtrein in de sneeuw bovenop de Brocken, 18 oktober 2009. Foto: Theo Gramser.

Alstom NGT8D bij het stadhuis van Braunschweig, 30 januari 2009. Foto: Wikipedia.

Esslinger Triebwagen Anton aan het perron in Helmstedt, 19 maart 2011. Foto: Wikipedia.

Stoomtrein van de Harzquerbahn bij Drei Annen Hohne, 19 september 2007. Foto: Wikipedia.

Dieselloc 35 met drie wagens zal onze tractie vormen tijdens de excursie bij de Mansfelder. Foto: Mansfelder Bergwerksbahn.

Traditionszug T1 op het tramnet van Gotha, 25 april 2010. Foto: Michael Sander, Wikipedia.

Bahnhof Rennsteig op 3 augustus 2003. Foto: Wikipedia.

De tram in Braunschweig
De Lappwaldbahn tussen Helmstedt en Haldensleben
De Harzer Schmalspurbahnen
De Mansfelder Bergwerksbahn
De tram in Erfurt
De tram in Gotha en in het Thüringerwald
De Rennsteigbahn

Winterreis 2014: Harz en Thüringen

De Winterreis voert tussen 7 en 15 februari 2014 naar het oosten van Duitsland waar u voor een schappelijke prijs een gevarieerd railprogramma krijgt voorgeschoteld. De Harz geeft geen garantie op sneeuw, maar mocht het weer tegenzitten dan kunt u op uw vrije zondag de Brocken bezoeken voor het echte wintergevoel. Voor het tweede deel van de reis zakken we af naar Thüringen waar we vier nachten in de hoofdstad Erfurt doorbrengen. Wacht niet te lang met aanmelden: met 55 deelnemers zitten we vol en het kon wel eens snel gaan…

Op vrijdag 7 februari wordt na een vroeg vertrek (Amsterdam Centraal 7.01 uur) koers gezet naar Braunschweig voor een tramexcursie en een overnachting. Een dag later wordt tussen Helmstedt en Haldensleben de Esslinger Triebwagen Anton ingezet voor een extra rit, waarna wordt doorgereden naar Wernigerode voor twee overnachtingen. Op maandag wordt met een stoomtrein (het kon wel eens een Mallet worden) voorzien van personen- en goederenwagens koers gezet naar Nordhausen.
Na nachtelijke rust in deze tramstad is de Mansfelder Bergwerksbahn ons volgende reisdoel. Hier wordt een extra dieseltrein uit de loods gehaald. Laat in de middag arriveren we in Erfurt dat uitvalsbasis is voor een tramrit door het Thüringerwald, die wordt onderbroken voor een bezoek aan een kristalgrot. Na een vrije donderdag staat een grote treinrondrit via de Rennsteig op het programma, details hiervan volgen nog. Op zaterdag 15 februari volgt tot slot een infra-excursie naar de bouwwerkzaamheden van de hogesnelheidslijn München – Berlijn, waardoor de aankomst in Nederland later plaatsvindt dan eerder aangekondigd en we in Amsterdam Centraal om 21.56 uur arriveren.

In het arrangement is begrepen: alle treinvervoer van Hengelo tot Arnhem in de tweede klasse, de vermelde excursies met fotostops, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, vier diners, drie lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. De reissom bedraagt € 925 (code HT-2) en bij gebruik van een eenpersoonskamer (HT-1) € 1095. Niet-leden betalen een toeslag van € 50 en vermelden ‘-NL’ achter de code.

Aanmelding is mogelijk door vóór 5 december 2013 de reissom over te maken op betaalrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de betreffende code, het NVBS-lidmaatschapsnummer, postcode en huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Voor het doorgaan van deze reis zijn minimaal 40 deelnemers benodigd. Aanmelders ontvangen in de tweede helft van december nader bericht van reisleider Ronald Bokhove.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

7 februari 2014 – 15 februari 2014

Prijzen

€ 925 – 1145

Aanmelding

tot 4 december 2013

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

40 – 55

Bijzonderheden

zes excursies, vier hotels, twee vrije dagen

Contactpersoon