Wandelen in Wallonië

De vijfde Spoorwandelreis heeft tussen zaterdag 3 en zaterdag 10 september 2022 Wallonië als bestemming. Ons zuidelijke buurland wordt zelden meerdaags bezocht, maar nu pakken we eens goed uit met drie overnachtingen in Namen (Namur) en nog eens vier in Bergen (Mons). Zoals het een Spoorwandelreis betaamt staat het lopen centraal en dat doen we drie keer: een keer langs en boven de Maas, een keer in de Ardennen en nog eens in het vlakkere land bij Mons. De wandelroutes zijn niet zo inspannend en spectaculair als die in de Alpen maar fraaie uitzichten op het spoor zijn ook zeker in België voorhanden. De wandeltochten zijn steeds tussen de 8 en 11 kilometer lang. Een vierde sportieve inspanning wordt gevraagd op het railfietstraject tussen Warnant en Maredsous, waar we 14 kilometer afleggen op een vierpersoons railfiets. Een bezoek aan de Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées waar we met een eigen stoomtrein het museumtraject berijden en aan het trammuseum van de ASVI waar we met twee interlokale trams de Henegouwse sfeer van weleer kunnen proeven, maakt het programma af. Op de twee vrije dagen liggen plaatsen als Luxemburg, Charleroi en Brussel binnen handbereik, maar uitrusten en de twee overnachtingsplaatsen bekijken kan natuurlijk ook. Het vertrek op zaterdag 3 september vanuit Maastricht is om 11.18 uur, aankomst in Breda op zaterdag 10 september om 18.18 uur. Van de deelnemers wordt een redelijke conditie en goed schoeisel verwacht.

Zicht op de Maas en de spoorlijn Namen – Luik bij Marche-les-Dames waar op 1 april 2022 een tweewagenstel van de serie MS CR passeert. Foto: Ronald Bokhove.

Spoorbrug over de Lesse bij Chaleux in de Ardennen met een lokaaltrein van Libramont naar Namen vanaf het hoogste punt van de 2e wandeling, 3 april 2022. Foto: Ronald Bokhove.

 

Brochure

Een brochure met uitgebreide informatie en een dag-tot-dagprogramma is te vinden via onderstaande link.

Download de brochure

 

Tarieven en inschrijving
Voor een gedeelde tweepersoonskamer komt de reissom uit op € 895 (code 2205A), voor een eenpersoonskamer rekenen we € 1225 (2205B), niet-leden betalen € 945 (2205C) respectievelijk € 1275 (2205D). De reissom dekt alle vervoer van Maastricht tot Breda, zeven hotelovernachtingen inclusief ontbijt, de vermelde excursies, vier lunches, vier diners, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. Indien van toepassing volgen we de wettelijke coronaregels. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 30, het maximum 40. De reis valt onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. En wacht met inschrijven niet tot de sluitingsdatum van 30 juni, het kon wel eens hard gaan met de aanmeldingen. Boeken gaat het snelst via de SNE-Reiswinkel via onderstaande link.

Ga naar de Reiswinkel

Heb je geen toegang tot iDeal, maak dan het bedrag over op rekeningnummer NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de reiscode, je lidmaatschapsnummer, postcode, huisnummer en mailadres. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com.

Inschrijvers ontvangen half juli bericht. Reisleider van deze excursie is Ronald Bokhove.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.