Voorjaarsweekeinde Hamburg

Tram 446 van de Freunde der Bremer Straßenbahn wordt ingezet voor de rondrit in Bremen. Foto: Martin Vogelaar.

De Hamburger haven is de afgelopen jaren grondig gerenoveerd waarbij menig pakhuis een nieuwe bestemming heeft gekregen. Foto: Martin Vogelaar.

De renovatie van de havengebouwen kan tijdens de rondvaart goed worden aanschouwd. Foto: Martin Vogelaar.

Het spoorse karakter van het havengebied van Hamburg is nog niet overal verdwenen. Foto: Martin Vogelaar.

Voorjaarsweekeinde Hamburg

De reis naar Hamburg van 27 t/m 29 maart gaat door. Deelnemers ontvangen op 3 of 4 maart de bevestiging in de bus.

In het laatste weekeinde van maart 2015 organiseert de Stichting NVBS-Excursies een driedaagse reis naar Hamburg. Centraal staat een bezoek aan Miniatur Wunderland – een immense modelbaan verdeeld over drie etages, waar een dynamische voorstelling wordt gegeven van het alledaagse leven in diverse landen.

We vertrekken op vrijdag 27 maart om 10.59 uur uit Hengelo via Osnabrück naar Bremen. Hier worden we opgewacht door de Freunde der Bremer Strassenbahn, die voor ons een excursie verzorgt per historische tram. Waar mogelijk in het drukke vrijdagse verkeer worden enkele fotostops georganiseerd. Aan het einde van de middag reizen we door naar ons hotel in Hamburg.

Een dag later zijn we te gast bij de vereniging Lokschuppen Aumühle die een rondleiding over het terrein verzorgt waarbij divers materieel kan worden bezichtigd. Natuurlijk ontbreekt de Kaffee mit Kuchen niet. De middag is vrij te besteden met een dagkaart van het HVV. Aan het begin van de avond verzamelen we voor een rondvaart door de gerestaureerde haven van Hamburg, waarna we het 1300 m2 grote Miniatur Wunderland bezoeken. Tijdens de bezichtiging krijgt u de mogelijkheid om achter de schermen te kijken van ‘landschap Amerika’ en krijgt u een eerste indruk van het Italiëgedeelte dat in aanbouw is. Op zondag 29 maart reizen we via Leer en Bad Nieuweschans (aankomst 14.49 uur) terug naar Nederland.

De kosten van deze excursie bedragen € 159 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer met één groot bed (code 1502A), € 185 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer met twee gescheiden bedden (code 1502B) en € 199 voor een eenpersoonskamer (code 1502C). Introducé(e)s betalen een toeslag van € 20 en vermelden respectievelijk de code 1502D, 1502E en1502F. In de reissom is begrepen alle vervoer van Hengelo tot Bad Nieuweschans, twee overnachtingen met ontbijt in het Ibis Budget-hotel, de vermelde excursies, 1 HVV-dagkaart voor privégebruik op zaterdag en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. In afwijking van andere buitenlandse reizen wordt na afloop geen reünie georganiseerd.

Deelname is mogelijk door vóór 7 februari 2015 de deelnemersbijdrage over te maken op rekening NL29 INGB 0000 6366 91 t.n.v. Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp o.v.v. de betreffende code, het NVBS-lidmaatschapsnummer, postcode en huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Het minimumaantal deelnemers is 40, het maximum 60. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Inschrijvers ontvangen medio februari bericht. Vanwege enkele verplaatsingen te voet dient u in een goede lichamelijke conditie te zijn. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Martin Vogelaar.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdatum

27 t/m 29 maart 2015

Prijzen

€ 159 – € 219

Aanmelding

tot 7 februari 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

40 – 60

Contactpersoon