Via Iberia: per trein naar Andalusië en de Algarve

Kustlijn bij Benidorm met tram van de FGV. Foto: internet.

Intercity en lokaaltrein in het station van Faro. Foto: Thomas Allen.

Motorwagen 224 van de Train du Bas-Berry in Argy. Foto: internet.

Station Canfranc aan de voet van de Pyreneeën. Foto: internet.

Het Alhambra in Granada. Foto: internet.

De rots van Gibraltar gezien in noordelijke richting. Foto: internet.

Een tram van lijn 28 wurmt zich door de straten van Lissabon. Foto: internet.

Lissabon aan de Taag. Foto: internet.

Spoorwegen

Tram en ander stadsvervoer

Toeristische informatie

Via Iberia: per trein naar Andalusië en de Algarve

Het is inmiddels elf jaar geleden dat de Stichting NVBS-Excursies Spanje en Portugal heeft aangedaan. Sindsdien hebben de ontwikkelingen op het spoor hier niet stilgestaan, zowel in positieve als in negatieve zin. Dat eerste geldt met name voor Spanje, waar het hogesnelheidsnetwerk gestaag wordt uitgebouwd en waar nieuwe tramlijnen worden aangelegd. In Portugal daarentegen verdwijnt de ene spoorlijn na de andere en wordt de dienst op het resterende net steeds verder uitgeknepen. Hoogste tijd dus om deze contreien weer eens te verkennen. Dat kan met de SNE tussen woensdag 9 en zondag 27 mei 2012 als de ´Via Iberia´op het reisprogramma staat, waarbij het accent op het zuidelijk deel van het schiereiland ligt.

Al in Parijs nemen we voorlopig afscheid van alle moderniteiten, want we reizen met een klassieke intercity zuidwaarts tot aan de Pyreneeën. Spanje wordt per bus bereikt, waarna we vanuit het ‘spookstation’ Canfranc via Zaragoza naar Valencia boemelen. Van hier wordt de kustlijn tot het Portugese Lagos zoveel mogelijk gevolgd en wordt de Middellandse Zee voor de Atlantische Oceaan verruild. Omdat er geen doorgaande spoorlijn ligt, is een aantal keren een bus nodig om eindpunten met elkaar te verbinden; soms wordt wat meer landinwaarts gereden om op de rails te blijven. Vanuit de Algarve rijden we met hoge snelheid naar Lissabon. De terugreis vindt plaats per nachttrein tot het Franse Hendaye, waarna we per TGV en Thalys in Nederland terugkeren. We onderzoeken de mogelijkheid om de terugreis ook per vliegtuig aan te bieden. De aankomst in Nederland is in dat geval op zaterdag 26 mei. Tijdens de reis worden veel tramsteden aangedaan, vaak heeft u hier een paar uur de tijd om de netten (deels nog in aanbouw) te berijden en de railvoertuigen te fotograferen. De excursie heeft zeker in het tweede deel kenmerken van een treinvakantiereis met vrije tijd, meer nachten in één hotel en toeristische attracties als het Alhambra in Grenada, de rots van Gibraltar, het strand bij Faro en het monumentale centrum van Lissabon. Overnacht wordt in Chateauroux, Toulouse, Canfranc, Zaragoza, Valencia, Murcia (2x), Granada (2x), Gibraltar (2x), Huelva, Faro (2x) en Lissabon (3x).

Het reisprogramma ziet er op onderdelen als volgt uit:

  • Vertrek op 9 mei 2012 (Amsterdam Centraal 9.16 uur of Maastricht 8.20 uur) naar Parijs en Chateauroux. Excursie bij de Train du Bas-Berry met oude motorwagens, doorreis via Limoges naar Toulouse (tram) en een dag later via Pau naar Canfranc.
  • Op 13 mei naar Zaragoza voor een vrije (tram)middag. Een dag later ochtendrit naar Valencia, ook hier een middag vrij. Per ‘Cercanias’ naar Gandia, bus naar Denia en vervolgens op smalspoor tussen de sinaasappelbomen naar Benidorm voor de overstap op de interlokale tram naar Alicante; door naar Murcia del Carmen (tram). Vanuit Murcia bezoek aan de FEVE-meterspoorlijn tussen Cartagena en Los Nietos.
  • Op 16 mei vanuit Murcia met trein, bus en trein naar Granada voor een bezoek aan het Alhambra. Rit naar het meest zuidelijke Spaanse station Algeciras en bustransfer naar Gibraltar.
  • Op 20 mei bustransfer naar Fuengorila voor de treinreis naar Sevilla en Huelva. Een dag later nog eens per bus naar het Portugese Vila Real de Santo António, vervolgens met een gehuurd treinstel naar Faro voor een vrije dag, gevolgd door een extra rit naar Lagos. Aansluitend per Alfa Pendular naar Lissabon.
  • Op 24 mei tramexcursies in Lissabon en Sintra, een dag later vrij. Op 26 mei aan het einde van de middag vertrek per nachttrein naar Hendaye. Per TGV door naar Parijs en per Thalys naar Nederland op zondag 27 mei (Amsterdam Centraal 18.44 uur of Maastricht 18.50 uur).

In het arrangement is begrepen: alle treinvervoer van en naar Amsterdam of Maastricht op basis van de tweede klasse, de vermelde excursies, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, zeven diners, twee lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. In de nachttrein delen twee eenpersoonskamerreizigers een coupé, de overige deelnemers worden in een vierpersoonscoupé ondergebracht. De reissom bedraagt € 2035 (aanbetaling € 407 – code Iberia2), bij gebruik van een eenpersoonskamer € 2500 (aanbetaling € 500 – code Iberia1). Niet-leden betalen een toeslag van € 120 (extra aanbetaling € 24) en vermelden ‘-NL’ achter de code. Wenst u heen en terug via Maastricht te reizen, geeft u dit dan met ‘via Mt’ aan op uw overschrijving. Geeft u voor de terugreis de voorkeur aan een vlucht tussen Lissabon en Schiphol op 26 mei, zet dan ‘+V’ aan achter de code. Indien de vlucht de reis niet duurder maakt zullen wij deze voor u boeken, in andere gevallen reist u eveneens terug per trein. Voor het doorgaan van deze reis zijn minimaal 35 deelnemers nodig, het maximumaantal wordt op 45 gesteld. Aanmelding is mogelijk door vóór 1 maart 2012 de betreffende aanbetaling over te maken op betaalrekening 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de code en het NVBS-lidmaatschapsnummer. Vermeld alstublieft naam en adres van de deelnemers, zij ontvangen een bevestiging van de inschrijving in de week van 5 maart. Contactpersoon van deze reis is Ronald Bokhove.

Organisatie

Reisdata

9 tot en met 27 mei 2012

Reissom

Tweepersoonskamer € 2035
Eenpersoonskamer € 2500
Introductietoeslag € 120

Aantal deelnemers

35 – 45

Aanmeldingstermijn

Tot 1 maart 2012

AANMELDING GESLOTEN

Bijzonderheden

Terugreis wellicht ook per vliegtuig

Contactpersoon