Van McKeen tot TEE

Presentatie door Hans Altena

Let op: woensdag 22 maart 2023.

Waarom nog zelf foto’s maken als de actualiteit of het verleden vanachter uw computer op elk moment te bekijken valt? Het internet is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een enorme bron van informatie. Dat ontdekten ook de spoorvrienden Hans Altena en Hans Elzinga. Sinds vele jaren wisselen zij wekelijks hun internetvondsten met elkaar uit. Deze vondsten, opgeborgen in de map “MIJN INTERNETALBUM”, worden deze avond met u gedeeld. Niet zozeer om met andermans veren te pronken, maar gewoon om u te tonen wat voor moois er allemaal te vinden is op dat internet.

Omdat de internetbron onuitputtelijk is krijgt u op deze avond alleen iets te zien uit de interesse-gebieden van deze liefhebbers. Een kleine greep uit de onderwerpen: de Deutsche Kreisbahnen, McKeen-motorwagens, Walter Hollnagel, British Railways in de jaren 60, Electroliners, enz… Het is een keur aan beelden. Verrassend? Wij denken van wel. De presentatie mag misschien even verrassend zijn want tijdens het eerste deel van de avond bepaalt u, de zaalbezoeker, welke onderwerpen er getoond gaan worden uit de grote hoeveelheid opgeslagen mappen die er zijn.

McKeen car Roslyn of the Northern Pacific Railroad (Wikipedia).

Het tweede deel van de avond betreft het verhaal over de redding en komst van de vijf TEE-rijtuigen naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. Uiteraard wordt daar een stukje historie niet bij vergeten. Presentator Hans Altena fungeert in het NTM als railerfgoedcoördinator zodat u de verhalen uit eerste hand te horen krijgt.

Dit belooft dus een bijzondere avond te worden met een scala aan spoorse onderwerpen die u er misschien toe zetten thuis nog lang na te genieten, maar dan in een zoektocht vanachter de eigen computer. Of misschien verleidt het u wel om een bezoek te brengen aan het NTM in Nieuw-Vennep.