Tussen Dam en Rode Plein

Filmprogramma door Rob de Haan.

-Het was 1967 dat de eerste filmopnamen gemaakt zijn in Amsterdam met een Super-8 filmcamera. Het was een tijd dat de politiek in de hoofdstad nog van mening was dat de auto alle ruimte moest krijgen en dat Openbaar Vervoer zo spoedig mogelijk onder de grond moest verdwijnen. Wij zien deze avond nog auto’s door de Leidsestraat en over het Leidseplein rijden! Daar tussendoor rijden twee- en drie-assige tramstellen, enkelgelede en dubbelgelede trams door de stad.

Vervolgens gaan wij naar België waar wij in 1969 een bezoek brengen aan de kustlijn waar de 28 SO-motorrijtuigen plus aanhangrijtuigen dienst doen. De motorrijtuigen waren in 1956/57 in de werkplaats Brussel Kuregem verbouwd van standaardmotorwagens in type SO. Zij kregen hierbij op oude onderstellen een nieuwe stalen éénrichtingbak. Het heeft er jaren naar uitgezien dat ook de kustlijn zou worden opgeheven maar omstreeks 1980 zouden hier toch nieuwe trams verschijnen en anno 2011 is deze lijn een een groot succes en vervoert meer passagiers dan ooit!

Direct daarna een kort filmpje met opnamen van de oudste Duitse museumlijn: Bruchhausen=Vilsen — Asendorf. De medewerkers van deze lijn hebben op het gebied van museumlijnen pionierswerk verzet!

Daarna gaan wij ons verplaatsen naar de vroegere DDR met films uit 1977, opgenomen in Naumburg en Leipzig. In Naumburg maken wij kennis met één van de kleinste trambedrijven waar 8 motorwagens dienst doen, afkomstig uit Leipzig (1913) en uit Halle (1927). In Leipzig, een stad met bijna 600.000 inwoners, is het op Berlijn na grootste trambedrijf in de DDR. In 1977 rijden hier ongeveer 500 motorwagens en 400
bijwagens. In Gotha brengen wij een bezoek aan de stadstram en aan de in 1929 in gebruik genomen Thüringer Waldbahn en daarna volgt een korte film over het trambedrijf in Erfurt.

Wij eindigen deze avond met een film over de trambedrijven in Moskou, Kiew en Leningrad/St. Petersburg, opgenomen in 1972. De grootste trambedrijven waren Moskou met 41 tramlijnen en Leningrad/St. Petersburg (het grootste tramnet ter wereld) met 53 tramlijnen. Het waren de jaren dat de Tatra-wagonfabriek in Praag ruim 500 trams per jaar aan de Russische trambedrijven leverde. In Leningrad zien wij o.a. het type LM 57 rijden waarvan er tussen 1957 en 1968 999 exemplaren in eigen werkplaatsen vervaardigd zijn.

Leipzig, september 2010Foto: Rob de Haan