Trams in Europa

Presentatie door Matthias van Aalst

In dit gevarieerde programma zullen foto’s van diverse tramreizen in Europa uit de afgelopen jaren voorbijkomen. Denk hierbij aan bezoeken aan o.a. de Baltische Staten in 2018, Oekraïne in 2019, Duitsland in 2020 en Polen en de Balkan in 2021. In het algemeen wordt getracht zoveel mogelijk materieeltypes per stad vast te leggen om de bezoekers deze avond in een aantal foto’s een zo compleet mogelijk beeld van het trambedrijf te geven. In 2022 werden alle twaalf tramsteden van de “Nordics” bezocht, inclusief de recent geopende trambedrijven van Tampere (Finland), Odense (Denemarken) en Lund (Zweden).

Ook werd afgelopen jaar per Interrail een reis gemaakt door Oostenrijk, Italië en Zwitserland, waarvan in NVBS Actueel van november en december 2022 een verslag is verschenen. Hopelijk mogen de foto’s van deze avond nieuwe inspiratie leveren voor toekomstige reizen!

Op de laatste interlokale Milanese tramlijn naar Limbiate doen de in 1961-’64 gebouwde <b>Treni bloccati</b> nog altijd trouw dienst. Foto: Matthias van Aalst, 9 augustus 2022.

Op de laatste interlokale Milanese tramlijn naar Limbiate doen de in 1961-’64 gebouwde Treni bloccati nog altijd trouw dienst. Foto: Matthias van Aalst, 9 augustus 2022.