Trammen door de Ruhrpott

GT10 1029 van de Duisburger Verkehrsgesellschaft op lijn 901 bij de halte Wilfriedstraße, 22 juni 2005. Foto: Wikipedia - Stefan Kunzmann.

GT6 40 van de Bogestra is de museumtram waarmee op zondag de nodige kilometers worden gemaakt. Foto: Robert Viktor.

Trammen door de Ruhrpott

In navolging van de succesvolle weekeindexcursies van de voorgaande jaren brengen we in juni een bezoek aan het Ruhrgebied bij onze oosterburen. Op zaterdag 24 juni 2017 vertrekken we om 8.44 uur uit Arnhem met de nieuwe Abelliotrein richting Düsseldorf. De groep wordt in tweeën gesplitst en onderweg zullen we uitstappen om een megarondrit te gaan maken met de reguliere diensttram. Deze zaterdag komen we in Essen, Oberhausen, Duisburg, Dinslaken en Mühlheim. We logeren in het IBIS-hotel naast het station van Essen op loopafstand van het centrum. Als u nog niet voldoende tram of trein heeft gezien, dan kunt u ′s avonds met uw eigen OV-dagkaart nog een ritje maken in het Verbundgebiet van de VRR. Op zondag 25 juni zijn we te gast bij Bogestra in Bochum. Met een museumtram GT6 zullen we een 6 uur durende rondrit maken door Bochum, Gelsenkirchen en Hattingen, waarna we terugreizen naar Arnhem. De verwachte aankomsttijd hier is 18.15 uur.

De kosten van deze excursie bedragen voor leden € 125 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer met gescheiden bedden en € 149 voor een éénpersoonskamer, voor introducé(e)s € 155 respectievelijk € 179. In de reissom is begrepen alle vervoer van en tot Arnhem, één overnachting met ontbijt, de vermelde excursie, een VRR-dagkaart voor privégebruik op zaterdag en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. Vanwege een aantal overstappen is een goede mobiliteit wenselijk. In afwijking van andere buitenlandse reizen wordt na afloop geen reünie georganiseerd. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 40, het maximum 50. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Martin Vogelaar.

Aanmelden

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

24 juni 2017 – 25 juni 2017

Prijzen

leden: € 125 – € 149
niet-leden: € 155 – € 179

Aanmelding

tot 2 juni 2017

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

40 – 50

Contactpersoon

Bijzonderheden

Geen reünie