Tramfilms

Presentatie door René Platjouw

Laatste avond in Miniworld

René Platjouw neemt U vanavond mee naar onze oosterburen. In maart 1997 bezocht hij Düsseldorf. Van daaruit maakte hij een rit naar Duisburg en Mülheim om tot in Sterkrade te geraken. In november van dat jaar maakte hij met een groep tramvrijwilligers uit het Openluchtmuseum een reisje naar Kassel. In het NOM reed toen nog een Kassels tramstel. Wat een grote verscheidenheid aan materieeltypes was er toen nog.

Na de pauze maken we even een sprong over het Kanaal om in 1993/ 1995 en 2000 de Manchester Metrolink te bekijken. Een schril contrast met al die Duitse trams. Oude spoorlijnen werden daar om­gebouwd tot tramlijnen, die via het centrum aan elkaar waren geknoopt. Het materieel dat we zien rijden is inmiddels al vervangen door nieuw. Na deze Engelse escapade gaan we terug naar Duitsland, en wel naar Frankfurt am Main waar we in 2003 de vele tramtypes zien die er toen nog dienstdeden.

De avond beëindigen we in Rotterdam en wel op Zuid. Daar reden in 2002 Weense trams op lijn 2 toen er nog geen sprake was van Citadissen. Niet alleen de Weense geledes, ook de ZGT-wagens komen in beeld.

Kortom, niet alleen een kleurrijke avond voor tramliefhebbers maar ook een waardige afsluiting van het ‘Miniworld-tijdperk’!