Toen en thans

Beamer- en diaprogramma gepresenteerd door Marco Moerland.

-Voor de pauze bekijken we digitale foto’s uit 2011. We bezoeken de trambedrijven in China en Hongkong. In de havenstad Dalian zijn naast nagemaakte Combino-trams nog vooroorlogse vierassers uit de Japanse bezettingstijd in dienst. In 2010 en 2011 zijn er weer heel wat nieuwe trambedrijven geopend, de nieuwe trams van Florance, Toulouse en Bergen verschijnen op het scherm. In Rotterdam nemen we afscheid van de 800-serie. Klassieke PCC-cars behoren in Antwerpen nog steeds tot het dagelijkse straatbeeld. Langs de baai van Antalya rijden nog steeds uit Nürnberg overgenomen Grossraumwagens. In Innsbruck hebben lagevloertrams de klassieke gelede trams volledig vervangen. Door de heuvels bij Trondheim maken we een rit per museumtram. Aan al deze onderwerpen wordt aandacht besteed.

Na de pauze gaan we 25 jaar terug in de tijd. Met een klassiek Benelux-treinstel reizen we naar onze zuiderburen. Daar bezoeken we het streektramnet in Henegouwen, dat toen nog grotendeels intact was. De Belgische museumvereniging ASVI had in 1986 PCC-car 131 uit Belgrado teruggehaald. Nog in de kleuren van de Joegoslavische hoofdstad werden er rond Charleroi ritten mee gemaakt. Het trambedrijf van Nantes was als eerste trambedrijf van de nieuwe generatie net geopend, nadien zouden er nog vele nieuwe Franse trambedrijven volgen. Ook in 1986 maken we — dit keer via de Transsiberische spoorlijn — de lange reis naar China. Naast veel stoomtreinen zien we trams in een inmiddels totaal verdwenen straatbeeld.

Dit is de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met tijdens de pauze een hapje en een drankje aangeboden door het bestuur van de afdeling.

Antalya, tram ex Nürnberg - Foto Marco Moerland