Toen en thans

Beamer- en diaprogramma gepresenteerd door Marco Moerland

Voor de pauze bekijken we digitale foto’s uit 2016. We nemen een kijkje bij de nieuwe trambedrijven in het Poolse Olsztyn en in Palermo op het eiland Sicilië. In Wenen verlevendigen de klassieke Düwag-trams nog steeds het straatbeeld maar zij zullen spoedig verdwijnen. Het trambedrijf van het naburige Bratislava is grondig gemoderniseerd door de komst van Skoda-lagevloertrams.
Aan de Belgische kust zien we de in Rotterdam tot motorwagen terugverbouwde brede kustlijn-standaard zijn eerste ritten als museumwagen maken.
We sluiten af met een rondgang door het westen van de Verenigde Staten waarbij de beelden van museumlijnen en nieuwe trambedrijven elkaar afwisselen.

Na de pauze gaan we 25 jaar terug in de tijd.
We zetten onze tijdreis voort aan de hand van diabeelden. In 1991 was het IJzeren Gordijn net opgetrokken. Dat was een goede gelegenheid om uitgebreid op zoek te gaan naar smalspoor in Polen want voor de val van de muur was het fotograferen van treinen in dat land streng verboden. Achteraf was dat het juiste moment want korte tijd later waren de meeste smalspoorlijnen gesloten. In de Neue Bundesländer van Duitsland werd de tramdienst nog grotendeels met klassieke Gotha- en Reko-trams uitgevoerd maar verandering was op komst. De eerste uit het westen overgenomen gelede trams deden in de loop van 1990 hun intrede. Gelijktijdig werd er in het westen geëxperimenteerd met lagevloertrams. In Düsseldorf zien we de revolutionaire VÖV-tram die geen succes werd en nooit in de reguliere reizigersdienst ingezet is.
Schilderachtige smalspoortreintjes komen we tegen langs de stoffige landwegen van Hongarije; de tijd leek daar stil te hebben gestaan. Een kwart eeuw later weten we dat veel van dit fraais inmiddels verdwenen is.

WL 4509+1234 Wien, Maria Hilfer Gürtel bij kerk Maria Vom Siege 5-4-2016 Foto Marco Moerland