The Eternal Tide: naar Botlek en Sloehaven

Loc 9908 van Locon met een excursietrein van Railexperts in Apeldoorn, 2 augustus 2014. Foto: Ruben Klarenbeek.

The Eternal Tide: naar Botlek en Sloehaven

Op zaterdag 24 oktober 2015 organiseert het Britse Mercia Charters in samenwerking met de SNE een excursie met een getrokken trein naar de Botlek en de Sloehaven. De tractie wordt gesteld door LOCON in de vorm van een elektrische locomotief (waarschijnlijk een 9900) en twee diesellocomotieven (type 9800 en 203) die drie voormalige zitrijtuigen van de SBB en een restauratiewagen van de Centralbahn meenemen.

Er wordt gestart in Hoek van Holland Haven rond 8.45 uur. De goede verstaander begrijpt dat er voor het eerst sinds jaren weer een boottrein uit de Hoek vertrekt die non-stop naar Rotterdam Centraal rijdt. Ook hier kan rond 9.15 uur nog worden ingestapt. Met een 203 wordt naar het raccordement Theemsweg in de Botlekhaven gereden. Terug in Rotterdam wordt nogmaals gekeerd om elektrisch naar het emplacement Sloe bij Vlissingen te rijden. Met een 9800 gaat het vervolgens naar de Cobelfret-terminal. Voor zover ons bekend is deze locatie nog niet eerder door een excursietrein bezocht. Op de terugweg wordt in de Maasstad doorgereden op weg naar Hoek van Holland Strand. De excursie eindigt tenslotte rond 19.15 uur in Rotterdam Centraal. Gedurende de dag worden enkele fotostops georganiseerd, voornamelijk op punten waar wordt gekeerd of van tractie wordt gewisseld. In het restauratierijtuig zijn tegen betaling kleine hapjes en drankjes verkrijgbaar.

De reissom bedraagt € 120 voor zowel leden als niet-leden. Inschrijving is mogelijk tot 23 september 2015. Aanmelders ontvangen in de week van 15 oktober nader bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 130, waarbij deelname door de Britten meetelt. Contactpersoon voor deze excursie bij de SNE is Han Duijve, die als begeleider aanwezig zal zijn..

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdatum

24 oktober 2015

Prijzen

€ 120

Aanmelding

tot 23 september 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

minimaal 130 (incl. Britten)

Contactpersoon