Terug in de tijd; Trams in Wenen en België

Een dia/beamer presentatie verzorgd door René Platjouw.

Uit de diakast ten huize van Jur en Bep Deijs heeft onze presentator een selectie mogen maken van fraaie plaatjes, die geschoten zijn vanaf de jaren zestig. Jur Deijs heeft alles goed gecatalogiseerd, maar kan van al dat moois zelf geen programma meer samenstellen.
Vanavond kijken we naar het tramverkeer in en om Wenen. De vele verschillende series die daar rondreden komen in beeld, de Wiener Lokalbahn naar Baden wordt niet vergeten en ook de voorganger van de metro in Wenen, de Stadtbahn met zijn rode wagens, komt aan bod.
In het tweede deel van de avond brengen we een bezoek aan onze zuiderburen. De vele verschillende trambedrijven daar staan garant voor kijkplezier, maar ook voor weemoedige gevoelens, vooral sinds er zoveel is verdwenen.
De buurttrams rond Antwerpen en Brussel, de stadstrams in Luik, Verviers, Charleroi, Antwerpen en Brussel, natuurlijk de kustlijn, er is zoveel te bekijken.
Door de dia's van Jur Deijs te "˜mengen′ met plaatjes uit eigen collectie probeert onze presentator een verhaal te brengen in een serie mooie plaatjes.
Wij hopen dat U zijn inbreng weet te waarderen. Maar de foto′s van Jur Deijs vormen de hoofdmoot van het getoonde en zijn de rode draad van het programma.