Stoomquiz

Op zaterdagmiddag 8 februari 2020 vindt voor de eerste keer de stoomquiz plaats. Deze quiz wordt georganiseerd door Ton Pruissen, Gerard de Graaf en Jan de Bruin.

De quiz bestaat uit 30 vragen over de stoomlocomotief als technisch wonder, als cultureel fenomeen, als inspiratiebron voor kunstenaars en als object van onze onverminderde en voortdurende toewijding. Er zijn geen vragen over nummers.

De vragen worden gepresenteerd door Ton. Gerard en Jan zijn samen de jury die bij eventuele discussies een bindende uitspraak doet. Er zijn enkele bescheiden prijzen te winnen en er is een poedelprijs voor de deelnemer met de minste goede antwoorden.

Brandt ook in u het niet dovende vuur? Speurde u vroeger ook de horizon af bij het naderen van een vreemde stad: waar zie ik rook, waar staat de watertoren? Kom dan op 8 februari naar Amersfoort en meet uw stoomkennis met die van anderen!

De quiz vindt plaats in NVBS Centraal in Amersfoort en begint om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan meedoen op individuele basis, er zijn dus geen teams zoals bij de traditionele NVBS-quiz.

Winkel en bibliotheek
De winkel en de bibliotheek zijn deze dag geopend tussen 12.00 en 16.00 uur: voorafgaand aan de quiz, tijdens de pauze en na afloop van de quiz.