Stomen met T3’s in de Pfalz

Lok T3 30 op de Kandertalbahn. Foto: Marcus Hisam (fotocommunity.de).

Stomen met T3’s in de Pfalz

Begin oktober 2017 wordt in Neustadt an der Weinstraße door de Duitse zustervereniging DGEG haar 50-jarig bestaan gevierd met een stoomfestijn, waarop enkele Pruisische T3-stoomlocs hun kunnen vertonen. De Stichting NVBS-Excursies viert het feest mee en plakt er vanuit de standplaats Karlsruhe (hotel naast de tramhalte van lijn 2) een paar spoorse dagen aan vast.

Op vrijdag 29 september 2017 reizen we per ICE (Amsterdam vertrek 8.02 uur) naar Keulen. Hiervandaan nemen we de linker Rijnoever om via Koblenz en Mainz naar Karlsruhe te reizen. Onderweg staat vanuit Remagen een uitstapje met een diensttrein door het Ahrtal op het programma, waar wordt geluncht. De deels dubbelsporige nevenlijn is nog voorzien van klassieke armseinen en voert door een mooi wijngebied. ’s Avonds wordt in de buurt van het hotel in Karlsruhe gedineerd. Een dag later rijden we met de Alsace Express naar Strasbourg, dat u met een dagkaart voor tram en bus zelf kunt verkennen. De zondag kunt u naar eigen inzicht besteden in Karlsruhe en omgeving, waar veel museumlijnen en tramsteden zijn te vinden. Op maandag sluiten we aan bij een speciale fotostoomrit met Pruisische T3’s over de Kuckucksbähnel naar Elmstein. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de DGEG worden enkele T3-stoomlocs verzameld bij het Eisenbahnmuseum in Neustadt an der Weinstraße. Wij hebben 50 plaatsen kunnen bemachtigen. Op dinsdag 3 oktober vertrekken we uit Karlsruhe en rijden we via Trier langs de prachtige Moezel naar Koblenz om vervolgens via de Rijn terug te keren naar Arnhem (aankomst 19.15 uur).

De kosten van deze excursie bedragen € 615 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en € 675 voor een eenpersoonskamer. Niet-leden betalen € 645 respectievelijk € 705. In de reissom is begrepen alle vervoer vanaf Amsterdam en tot Arnhem, vier overnachtingen met ontbijt in een goed hotel, de vermelde excursies, twee diners, een lunch, een uitstapje naar Strasbourg, de speciale fotostoomrit met de T3’s, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. Het minimumaantal deelnemers is 40, het maximum 50. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Inschrijvers ontvangen medio september bericht. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Martin Vogelaar.

Aanmelding
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdata

29 september 2017 – 3 oktober 2017

Prijzen

leden: € 615 – € 675, niet-leden: € 645 – € 705

Aanmelding

tot 30 augustus 2017

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

40-50

Contactpersoon