Sporen uit het verleden 17: Zeeland

Het stationsgebouw van Kattendijke aan de tramlijn Goes-Wemeldinge is anno 2017 als woonhuis in gebruik, 25 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Een opgevulde dijkcoupure ten zuiden van Wolphaartsdijk waar tussen 1927 en 1942 de rails lag, 25 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Stationsgebouw van ′s-Heerenhoek met klinkerbestrating voor de deur, 25 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Restanten van de spoorbrug bij het buurtschap Kijkuit in Zeeuws-Vlaanderen, 26 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Vergeten dwarsliggers ten zuiden van Hulst op een wandelpad richting Clinge grens, 26 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Heggen snoeien is een vak dat de bewoners van het voormalige stationsgebouw van Driewegen-Ovezande tot in de puntjes beheersen, 26 mei 2017. Foto: Ronald Bokhove.

Sporen uit het verleden 17: Zeeland

Voor de 17e spoorzoekersexcursie gaan we op de zaterdagen 19 augustus en 2 september 2017 naar Zeeland. Op het programma staan Zuid-Beveland en het oostelijk deel van Zeeuw-Vlaanderen, waar we op zoek gaan naar overblijfselen van verdwenen spoorlijnen. Voor de Spoorweg-Maatschappij Zuid-Beveland (SZB) reed SS/NS vanaf 1927 met motortrams vanuit Goes naar Wemeldinge en Wolphaartsdijkse Veer en op de ringlijn door de Zak van Zuid-Beveland. Het reizigersvervoer op de twee noordelijke lijnen eindigde al in 1934, het goederenvervoer volgde hier in 1942 toen de spoorstaven naar Duitsland werden afgevoerd. Door de Zak hebben tot 1948 reizigerstreinen en tot 1971 goederentreinen gereden. Een klein deel van de ringlijn heeft nog deel uitgemaakt van de verbinding met de Sloehaven totdat deze in 2008 in westelijke richting werd verlegd. In Zeeuws-Vlaanderen was het verkeer sterk op België gericht. Terneuzen kreeg zijn spooraansluiting in 1871 toen met de Société du Chemin de Fer International de Malines à Terneuzen (MT) naar Mechelen kon worden gereden. Het reizigersvervoer in dit deel van Zeeland eindigde in 1948, het goederenvervoer via Hulst in 1968. Om militaire redenen werd Axel – Clinge grens pas in 1990 opgebroken, waardoor met name rond Hulst nog veel restanten van de spoorlijn zijn te zien.

Het spoorzoeken start op beide dagen om 10.15 uur bij NS-station Kapelle-Biezelinge. Met DAF-touringcar 69 (Van Dongen) uit 1970 van de SVA trekken we er op uit. Om Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen met elkaar te verbinden maken we twee keer gebruik van de Westerscheldetunnel. In de ochtend wordt koffie met een Zeeuwse bolus aangeboden, terwijl halverwege de middag een drankje met bittergarnituur wordt genuttigd. We hebben spoorweghistoricus Marius Broos als SZB-deskundige weten vast te leggen, hij geeft onderweg de nodige toelichting. Voor het Zeeuwse-nevenlijnengevoel eindigen we de excursie met een motorwagenrit tussen Baarland en Goes op het net van de SGB. De aankomst in Goes is gepland omstreeks 18.45 uur. Hierna bestaat de mogelijkheid om voor eigen rekening deel te nemen aan een gezamenlijk diner; meer informatie hierover volgt na inschrijving. Contactpersoon is Ronald Bokhove.

Op zaterdag 2 september rijden er door werkzaamheden geen treinen in Zeeland. De Intercity uit Amsterdam keert die dag in Bergen op Zoom. Deelnemers kunnen overstappen op de excursiebus die hier omstreeks 9.50 uur zal vertrekken in aansluiting op IC 2218. Bij behoefte wordt vervolgens naar station Kapelle-Biezelinge gereden voor de start van de spoorse speurtocht.

Boeken is mogelijk tot 20 augustus 2017, maar er zijn nu alleen nog plaatsen beschikbaar voor 2 september.
Beide excursies gaan door.

Aanmelding
De reissom bedraagt € 52 voor leden en € 59 voor niet-leden. Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdatum

2 september 2017

Prijzen

leden: € 52 niet-leden: € 59

Aanmelding

tot 20 augustus 2017

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

Contactpersoon