Spoorwandelreis 4: Oostenrijk

Inschrijving gesloten

In de Alpen worden de laatste jaren op veel plaatsen basistunnels aangelegd, waardoor treinen beduidend sneller hun bestemming bereiken. Het gaat helaas wel ten koste van spectaculaire bergtrajecten en adembenemende uitzichten. Ook in Oostenrijk is men aan het graven en boren, hier worden onder meer de Brenner en de Semmering ondertunneld, maar in 2019 zijn de werkzaamheden nog niet voltooid waardoor we met de vierde Spoorwandelreis alle gelegenheid hebben om te voet door te dringen tot de vezels van deze twee bergspoorlijnen. Er worden drie wandelingen – steeds met lunch – georganiseerd, in lengte toenemend van 16 tot 20 kilometer. En hoewel we van de deelnemers een redelijke conditie verwachten kunnen de voettochten altijd ingekort worden. Als u van wandelen en treinen houdt, is er dus geen reden om niet te boeken…

Een EuroCity-trein van de ÖBB bij Matrei aan de Brenner. Foto: Wikipedia.

Op donderdag 23 mei 2019 vertrekken we om 8.02 uur uit Amsterdam naar Innsbruck voor vier overnachtingen. Vanuit de hoofdstad van Tirol wordt naast de wandeldag een vrije dag aangeboden en een excursie bij de smalsporige Zillertalbahn georganiseerd: we sluiten aan bij een reguliere stoomrit en op de heenweg huren we een volgbus voor een paar fraaie foto’s. Op maandag verruilen we Innsbruck voor Semmering waar we vijf nachten doorbrengen. We reizen dwars door Oostenrijk en doen dat tussen Innsbruck en Leoben in stijl: eersteklas in de panoramawagen van de EuroCity. De twee wandelingen in het Semmeringgebergte worden afgewisseld met een vrije dag en met een excursie naar de elektrische Höllentalbahn tussen Payerbach en Hirschwang, waar een van de oudste nog rijvaardige elektrische locomotieven van de wereld uit 1903 voor ons wordt ingezet. We onderzoeken of we met een Sonderzug over de Semmering kunnen rijden op weg naar en van Payerbach; mocht dit niet lukken dan restitueren wij u het hiervoor gereserveerde bedrag.  Op zaterdag breken we op en rijden we naar Mainz, waar op zondag 2 juni nog een tramexcursie wordt gehouden voordat we Nederland bereiken (Amsterdam Centraal aankomst 20.28 uur).

In het arrangement is begrepen: een vijfdaagse Interrailpas tweede klasse die u naast de heen- en terugreis (vanaf en naar een Nederlands station naar keuze) nog twee dagen kunt benutten, railvervoer voor de excursies en wandelingen als boven beschreven, een kaart voor het OV in de regio Innsbruck, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, zes lunches, vier diners, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.  

Talent 4023.011 van de ÖBB verlaat op 23 mei 2017 de Weinzettelwandtunnel aan de Semmeringbahn. Foto: Michael Heussler.

Tarieven en aanmelding

De reissommen zijn als volgt vastgesteld:

  • Gedeelde tweepersoonskamer voor leden: € 1415 (code 1903A)
  • Gedeelde tweepersoonskamer voor leden 60+: € 1387 (code 1903B)
  • Eenpersoonskamer voor leden: € 1600 (code 1903C)
  • Eenpersoonskamer voor leden 60+: € 1572 (code 1903D)
  • Gedeelde tweepersoonskamer voor niet-leden: € 1515 (code 1903E)
  • Gedeelde tweepersoonskamer voor niet-leden 60+: € 1487 (code 1903F)
  • Eenpersoonskamer voor niet-leden: € 1700 (code 1903G)
  • Eenpersoonskamer voor niet-leden 60+: € 1672 (code 1903H)

Aanmelding bij voorkeur via de reiswinkel, klik op de knop hieronder om deze te bezoeken. Heeft u niet de beschikking over internetbankieren, maak dan een aanbetaling over van € 300 voor een gedeelde tweepersoonskamer en een aanbetaling van € 330 voor een eenpersoonskamer op bankrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de boekingscode, uw lidmaatschapsnummer en uw postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Uw betaling dient uiterlijk op 1 maart 2019 te zijn bijgeschreven. Aanmelders ontvangen in de tweede helft van maart bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 30, het maximum 45. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Ronald Bokhove.

Brochure

Voor deze reis is een brochure beschikbaar met het dag-tot-dagprogramma en enkele links.

Download de Brochure

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.