Spoorse Belevenissen in het Züricher Mittel- en Oberland en 100 jaar MOB Montreux Oberland Bernoise

Een presentatie verzorgd door het bestuur van de afdeling.

Begin vorig jaar nodigde Sef Rameckers ,Henk Dam uit om weer eens in oktober op spoorse tour te gaan. Dit keer werd gekozen voor het Züricher Mittel- en Oberland. Het werd een week met vele
verrassende elementen waarbij het aanbod op spoorsgebied voor videofilmers en fotografen veel te bieden heeft. We brengen een bezoek aan één van de grootste rangeeremplacementen in het
Zwitserse Spreitenbach, het transport van grind en zand uit de groeves van Weiach en Eglisau (voor de productie van cement )en de daar bij gaande rangeerbewegingen van de z.g "Kieszüge"
bij het station Huntwangen-Wil .Niet ver hier vandaan ligt de foto-genieke en imposante Rijnbrug bij Eglisau. Op uitnodiging van SBB-Historic in Olten werd een genoeglijke opendag in het depôt georganiseerd en vonden er tevens "fitnessritten" plaats van het historisch materieel welke daar is opgesteld. Tevens werd er ook in die week een stationsfeest in de plaats Bauma georganiseerd door de Dampfbahn-Verein-Züricher-Oberland. (voormalige Uerikon-Bauma Bahn) Hierbij werd prachtig historisch materieel in een prachtig landschap op de plaat vastgelegd. Zo wel kleine als grote stations Zweidlen en Brugg werden ook met een bezoek vereerd.

Het eerste deel van de presentatie (PowerPoint) zal Henk voor zijn rekening nemen .
Na de gebruikelijke pauze zal Sef Indrukwekkende beelden met Stoom in de Zwitserse Jura laten zien. Een Digitale Film met prachtige natuur opnames tussen Spiez, Zweisimmen, Gstaad, Saignelisier, Les Chaux des Fonds en Glovelier met veel Historisch materieel Loks van de FO, Portugeese Mallet Locs, etc.