Schönes Wochenende naar Leipzig (uitverkocht)

Voor de korte klassieker naar de oosterburen trekken we er hartje zomer op uit: van donderdag 28 juli tot en met maandag 1 augustus is tramstad Leipzig onze uitvalsbasis.

We vertrekken uit Amsterdam Centraal om 9.10 uur met de Intercity Berlijn en stappen in Hannover Hbf over op de Regional-Express naar Goslar (overstap) en Halle om per express-S-Bahn om 18.38 uur in Leipzig Hbf te arriveren. Hier staat op loopafstand van het station het Intercity Hotel vier nachten tot onze beschikking. Een OV-kaart voor de regio Leipzig is voor de duur van ons verblijf inbegrepen. Op de aankomstdag dineren we in het hotel. Op vrijdagmorgen vertrekken we voor een rondrit met een DDR-railbus ‘Ferkeltaxe’ naar Falkenberg waar we het spoorwegmuseum zullen bezoeken. Na de middag reizen we verder over de goederenspoorlijn naar Zeithain en vervolgens door naar Cossebaude. Via de Muldentalbahn  Meißen – Triebischtal – Nossen – Döbeln – Borsdorf keren we terug naar de Leipzig.


LVT 172 171-1 uit 1969 op het eiland Rügen, 2010. Foto: Steffen Tautz (Köstner Schienenbusreisen).

Op zaterdagmorgen maken we kennis met de Messestadt en staat er een tramrit van ca. 2 ½ uur op het programma met een LOWA-tramstel. Aansluitend bezoeken we het trammuseum waar we een rondleiding krijgen. De rest van de dag en de zondag zijn vrij. Op maandagmorgen vertrekken we om 8.48 uur met een ICE naar Frankfurt (Main) Hbf waar we van 11.44 uur tot 13.26 uur pauzeren. Daarna rijden we per ICE rechtstreeks Amsterdam Centraal, aankomst 17.29 uur.

LOWA-tramstel ET 1601 in de remise Wittenberger Straße te Leipzig, 16 juni 2019. Foto: Falk2 (Wikimedia).

Een brochure met uitgebreide informatie en een dag-tot-dagprogramma is te vinden via onderstaande link.

Download de brochure


Tarieven en inschrijving
De reis is uitverkocht. Boeken is niet meer mogelijk.


Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.