Schönes Wochenende Berlijn

Excursie volgeboekt

Vorig jaar zochten we de hoogte op, dit jaar de lengte. Het Schönes Wochenende 2019 staat geheel in het teken van de tram. We bezoeken de langste tramlijn van Duitsland, die van Bielefeld naar Frankfurt (Oder). Toegegeven, er zitten treintrajecten tussen! Deze reis biedt de optie om maar liefst tien trambedrijven te bezoeken. Er zijn drie excursies met historisch trammaterieel en een vrij weekend in Berlijn.

Op donderdag 17 oktober 2019 vertrekken we om 10.34 uur met de Eurobahn uit Hengelo rechtstreeks naar Bielefeld voor een excursie met een historische Duewag GT 8 (1962). Daarna rijden we opnieuw zonder overstap door naar tramstad Braunschweig voor een welkomstdiner en een overnachting. Vrijdagochtend reizen we naar Magdeburg voor een vrije verkenning van het tramnet. Vervolgens vindt in Brandenburg a/d Havel een excursie plaats met Lowa-TW 42 (22 zitplaatsen). De groep wordt hier gesplitst en de ‘wachttijd’ kan worden benut door het berijden of fotograferen van het reguliere materieel. Het weekend brengen we zonder programma door in de Duitse hoofdstad. We logeren in het IntercityHotel bij het Ostbahnhof zodat elke deelnemer voor het hele weekend een OV-ticket voor het stadsvervoer krijgt. Vanuit Berlijn zijn maar liefst vijf trambedrijven te bezoeken: Berlijn zelf en de trambedrijven van Potsdam, Strausberg, Schöneiche en Woltersdorf. Niemand zal er echter op letten als het weekend tramloos wordt met aandacht voor cultuur of de stad zelf. Zondagavond is er een gemeenschappelijk diner. Maandagochtend 21 oktober maken we een slagje naar Frankfurt (Oder) voor de derde excursie met historisch materieel: Gotha-wagen 49 (1964) met bijwagen Gotha 113 (1957). Na afloop reizen we terug naar Berlijn en door naar Hengelo waar we om 19.01 uur zullen aankomen.

Excursietram Duewag GT 8 uit 1962 wacht op inzet in Bielefeld. Foto: Oliver Krato.

Gotha-wagen 49 (uit 1964) met bijwagen 113 (1957) rechts in beeld, waarmee de excursie in Frankfurt (Oder) plaatsvindt. Foto: Historische Straßenbahnen Frankfurt (Oder) e.V.

Brochure
Voor deze reis is een handzame brochure beschikbaar met het dag-tot-dagprogramma. Handig om af te drukken of om naar vrienden en familie te sturen.

Brochure Schönes Wochenende Berlijn

 

Tarieven en inschrijving
De reissom voor NVBS-leden voor een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt € 420 (boekingscode 1910A) en voor een eenpersoonskamer € 580 (1910B). Voor niet-leden geldt een reissom van € 460 (1910C) respectievelijk € 620 (1910D). In het arrangement is begrepen de treinreis van Hengelo naar Frankfurt (Oder) en terug, de vermelde tramexcursies, verblijf in twee hotels op basis van logies en ontbijt, twee diners en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. Overmaken via de SNE-reiswinkel heeft onze voorkeur en is erg gemakkelijk. Klik op onderstaande aanmeldknop om naar de reiswinkel te gaan.

Excursie volgeboekt

Heb je geen toegang tot internetbankieren, maak dan de reissom over op bankrekening NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van boekingscode, lidmaatschapsnummer en postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com.

Je betaling dient uiterlijk op 1 september 2019 te zijn bijgeschreven. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 35, het maximum 44. De excursie wordt georganiseerd door Rob Zoomer en de deelnemers ontvangen in de laatste week van september nader bericht.


Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.