Schönes Wochenende naar Baden-Württemberg

Sinds 2014 is Weil am Rhein per tram met Basel verbonden. Op de foto Bombardiers Flexity 6/8 5001 op 4 juli 2015 bij de halte Dreiländerbrücke. Foto: Kurt Rasmussen (Wikimedia).

Stoomlocomotief 30 Chanderli staat op 30 augustus 2009 in Haltingen gereed voor de rit naar Kandern. Foto: Gryffindor (Wikipedia).

Blik in de Straßenbahnwelt in Stuttgart. Foto: stuttgart-tourist.de.

Op 1 mei van dit jaar reed loc 52 7596 gastritten tussen Hechingen en Eyach op het traject van de Hohenzollerische Landesbahn. Foto: Jürgen Dörner (Eisenbahnfreunde Zollernbahn).

Schönes Wochenende naar Baden-Württemberg

Het jaarlijkse Schönes Wochenende voert ons ditmaal naar Baden-Württemberg en zal plaatsvinden van donderdag 13 t/m maandag 17 oktober 2016. We vertrekken op donderdag met de ICE om 8.05 uur uit Amsterdam langs de andere opstapplaatsen Utrecht en Arnhem naar Weil am Rhein waar we halverwege de middag aankomen. Vanwege de nabijheid van Basel heeft u de mogelijkheid om hier op tram 8 te stappen en het tramnet van de Zwitserse stad te verkennen. Op vrijdagmorgen maken we een extra stoomrit op de Kandertalbahn met fotostops en in de middag reizen we via een landschappelijk aantrekkelijke route naar onze bestemming Stuttgart, waar we een aantal dagen verblijven. Zaterdag staat een bezoek aan het trammuseum op het programma en is de middag vrij om Stuttgart, het tramnet en omliggende spoorlijnen te verkennen. De volgende ochtend reizen we naar de Hohenzollerische Landesbahn die een reguliere dienst met stoomtractie onderhoudt tussen Hechingen en Eyach. Op maandagmorgen vertrekken we weer richting Nederland via een aantrekkelijke route, aankomst in Amsterdam om 17.27 uur.

De kosten van deze excursie bedragen € 650 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en € 725 voor een eenpersoonskamer. Introducés/niet-leden betalen € 695 respectievelijk € 770. In de reissom is begrepen alle vervoer van en naar de opstapstations Amsterdam, Utrecht of Arnhem, vier overnachtingen met ontbijt in een goed hotel, de vermelde excursies, twee diners, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.

Het minimumaantal deelnemers is 35, het maximum 55. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Aanmelders ontvangen begin oktober nader bericht. Deze excursie wordt georganiseerd en geleid door Martin Vogelaar.

Aanmelden
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdata

13 oktober 2016 – 17 oktober 2016

Prijzen

leden: € 650 – € 725 niet-leden: € 695 – € 770

Aanmelding

tot 23 september 2016

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

35 – 55

Contactpersoon