Schönes Wochenende Leipzig

Stoomloc HC 206 met een ‘Hessencourrier’ op weg van Kassel naar Naumburg, maart 2012. Foto: nh24.de.

Mijnspoorlijn Kilianstollen bij Marsberg, 18 oktober 2014. Foto: Markus, Wikimedia.

Das Alte Rathaus in het centrum van Leipzig in 2013. Foto: Wikimedia.

Historische motorwagen 35 met bijwagen 202 van de Braunschweiger Verkehrs AG bij de halte Hauptbahnhof, 7 februari 2014. Foto: Ronald Bokhove.

Schönes Wochenende Leipzig

Het altijd populaire lange weekeinde bij de oosterburen voert dit jaar van 15 t/m 19 oktober naar Leipzig: de stad van Bach, de Thomaskirche, de beurs en van het verzet tegen het DDR-regime. Maar Leipzig is bij NVBS‘ers natuurlijk ook bekend van het grootste kopstation van Europa, het fijnmazige tramnetwerk en de vele spoorlijnen die in de stad samenkomen. De vrije zaterdag en zondag geven u alle gelegenheid om dit alles met eigen ogen te zien en met de gratis OV-kaart kunt u binnen de stadsgrenzen onbeperkt met tram en bus reizen.

De heenreis op donderdag 15 oktober geschiedt naar keuze vanuit Enschede (vertrek 9.26 uur) of Venlo (10.05 uur). Na een paar uur boemelen komen beide groepen aan in Marsberg (Sauerland) waar de Kilianstollen worden bezocht: een oude kopermijn met railvervoer. Na het diner wordt doorgereden naar Kassel. Deze tussenstop biedt op vrijdag gelegenheid om met een extra stoomtrein van de Hessencourrier naar Naumburg en terug te rijden. Onderweg worden enkele fotostops georganiseerd en wordt een lunch aangeboden. Later die middag rijden we met een Intercity door naar Leipzig voor drie overnachtingen. Op maandag 19 oktober wordt teruggereden naar Nederland, waarbij in Braunschweig met museumtram 35 (Düwag, 1962) en bijwagen 201 (1957) de stad wordt verkend. Aankomsttijd in Hengelo is 19.01 uur.

In het arrangement is begrepen: alle treinvervoer van Enschede/Venlo tot Hengelo in de tweede klasse, de vermelde excursies, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, twee diners, een lunch, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. De reissom bedraagt € 535 bij gebruik van een tweepersoonskamer en € 665 voor een eenpersoonskamer. Introducés betalen € 565 voor een gedeelde tweepersoonskamer en € 695 voor een eenpersoonskamer. Uw betaling dient uiterlijk op 1 september 2015 te zijn bijgeschreven. Aanmelders ontvangen in de tweede helft van september nader bericht. Reisleider is Ronald Bokhove.

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

15 oktober 2015 – 19 oktober 2015

Prijzen

€ 535 – € 695

Aanmelding

tot 1 september 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

minimaal 40

Contactpersoon