Toen en thans (online bijeenkomst)

Presentatie door Marco Moerland

In verband met de corona-maatregelen wordt de bijeenkomst online gehouden in MS Teams. Aanmelden kan t/m dinsdag 18 januari 18.00 uur door een mail te sturen aan nvbs.afdelingrotterdam@gmail.com. Je ontvangt dan een link naar de bijeenkomst.

We bekijken zoals gebruikelijk digitale foto’s die in het afgelopen jaar gemaakt zijn. Door reisbeperkingen zijn er wat meer plaatjes in eigen land gemaakt. Tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein zien we de nieuwe in Spanje gebouwde lagevloertrams. Ook in Amsterdam zijn door CAF gebouwde trams in twee kleurstelling voor stadslijnen en voor Amstelveenlijn verschenen. Bij de Spoorwegen zijn de Sprinter-treinstellen hun laatste kilometers aan het afleggen. In Rotterdam en Den Haag kwamen ondanks beperkende maatregelen toch regelmatig museumtrams op straat. Ondanks de reisrestricties komen ook trams en smalspoor in Duitsland en Oostenrijk aan bod. In Luxemburg is de nieuwe tramlijn doorgetrokken door de binnenstad naar het hoofdstation.

Van het gebruikelijke programmadeel met klassieke dia’s zien we af. In plaats daarvan gaan we aan de hand van prentbriefkaarten en documenten een eeuw terug in de tijd. In 1922 bevond de stoomtram in Nederland zich op het hoogtepunt. We reizen van Friesland via het centrum naar het westen van Nederland en besluiten onze tramtocht in Zuid-Limburg. Laat u verrassen door afwisselende beelden van grote en van minder bekende stoomtrambedrijven!

Klassiek beeld met het Weense tramstel 4003+1429 aan het pittoreske eindpunt in het wijndorp Grinzing.

Moderne overstapknoop tussen trein en tram in Den Haag Ypenburg.