Rijtuigen plan D

Presentatie door Peter van der Vlist

Aanmelden vanaf 1 september: apeldoorn@nvbs.com of 0341 420532

Na de Tweede Wereldoorlog werden bij Beijnes en Werkspoor 70 rijtuigen stalen rijtuigen besteld, bekend onder de naam ‘Plan D’. De turquoise rijtuigen gingen dienst doen achter de nieuwe elektrische locomotieven. De wat oudere NVBS-ers zullen mooie herinneringen hebben aan deze karakteristieke rijtuigen, waarvan de AB 7709 en de RD 7659 nog in het Spoorwegmuseum te zien zijn.

Ingaande de winterdienstregeling 1978 kwam er een einde aan de inzet van ‘Plan D’. Op 1 oktober 1978 werd door de NVBS een imponerende afscheidsrit gereden en initiatiefnemer en organisator Peter van der Vlist vertelt deze avond aan de hand van vele foto’s over deze bijzondere rit, over de voorbereidingen en het overleg over de vele logistieke knelpunten. Het was namelijk een bijzondere rit met een variëteit aan types trekkrachten (waaronder stoom) voor de uit zeven rijtuigen bestaande Plan D-trein.

Om het historische aspect van dit materieel te belichten, komen ook vele facetten uit de beginperiode aan de orde. Behalve van de bouw bij Werkspoor worden ook vele fraaie foto’s getoond uit de jaren 1950-1970, het verblijf bij de Stoomstichting Nederland en het ‘tweede leven’ in de Beneluxdienst, het herstel van de AB 7709 in Amersfoort en de restauratie van het enige overgebleven restauratierijtuig (WRD 7659).