RET versus GVB, twee verschillende metrobedrijven

Door René Platjouw

De metro in de Maasstad bestaat al veertig jaar, terwijl de "ondergrondse" in de stad aan de Amstel inmiddels ook al dertig jaar rondrijdt. In Rotterdam was er tijd voor een feestje, in Amsterdam worden feestjes gemeden, lijkt wel en ging men in plaats daarvan aan de slag met een uitgebreide renovatie van de tunnelbuis en van alle sporen.
De maandelijkse stoomtrein met locomotief 99 1574-5 in het station Mügeln, het grootste smalspoorstation in Europa In dit programma bekijken we beide bedrijven, het materieel, de lijnen en de bijzonderheden. Duidelijk zal worden dat we te maken hebben met twee heel verschillende bedrijven. Maar ja, wat wil je, de beide steden zijn dan ook totaal verschillend en lijken in niets op elkaar. In de Maasstad is men trots op zijn metro, in Amsterdam is er juist veel oppositie en maakt men er gebruik van omdat dat nu eenmaal niet anders kan.
De aloude "vete" tussen R'dam en A′dam zal zoveel mogelijk worden begraven en enige zelfspot van uw presentator zal niet worden gemeden. Want hij durft best wat kanttekeningen te plaatsen bij het bedrijf uit zijn eigen woonplaats.
Ook Jan Huijksloot uit Capelle a/d IJssel zal zijn medewerking verlenen aan dit programma.