Reisprogramma SNE tweede helft 2015

Motorwagen 5047 van de ÖBB op de Wachaubahn bij Aggsbach Markt, 1 mei 2004. Foto: Wikipedia.

Met het Kuckucksbähnl onderweg tussen Elmstein en Helmbach, 25 juni 2005. Foto: Wikipedia.

Mijnspoorlijn Kilianstollen bij Marsberg, 18 oktober 2014. Foto: Markus, Wikimedia.

De bomen groeien tot in de hemel op het traject van de IJzeren Rijn in Herkenbosch, 9 mei 2015. Foto: Ronald Bokhove.

Reisprogramma SNE tweede helft 2015 (per 20 juli)

Het reisprogramma van de Stichting NVBS-Excursies voor het resterende deel van 2015 is gereed en we willen u hiervan dan ook graag deelgenoot maken.

Meerdaagse reizen

De Flexreis gaat tussen 10 en 19 september naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, waar ook in één hotel bij het station wordt overnacht. Op het excursieprogramma staan ritten met stoom op de Waldviertelbahn tussen Gmünd en Litschau en met een museale dieseltrein op de Wachaubahn vanuit Krems a.d. Donau. Ook wordt de met opheffing bedreigde Landesbahn tussen Mistelbach en Hohenau bezocht. Een tramrondrit met museumbezoek in Wenen maakt het excursieprogramma compleet. Op de drie vrije dagen zult u zich niet vervelen, of u nu (even) genoeg heeft van het railvervoer of niet. De inschrijving voor deze reis is inmiddels gesloten.

Voor het Schönes Wochenende gaan we tussen 15 en 19 oktober opnieuw oostwaarts: naar Leipzig. Op de heenweg wordt een mijnspoorlijn bezocht en overnachten we eenmalig in Kassel. Hiervandaan wordt met een extra stoomtrein naar Naumburg en terug gereden. In Leipzig staan twee vrije dagen op het programma, terwijl de terugreis naar Nederland wordt onderbroken voor een tramrondrit in Braunschweig. De inschrijving voor deze excursie start op 13 augustus.

Dagexcursies

Op de zaterdagen 19 september en 3 oktober worden fotoritten bij de MBS gecombineerd met een bezoek aan het Rijssens Leemspoor, terwijl op 24 oktober de mogelijkheid wordt geboden aan te sluiten bij een rit met een locgetrokken trein van het Britse ‘Mercia Charters’ naar de Sloehaven. Het excursiejaar wordt eind december traditiegetrouw afgesloten met een Oliebollenrit, die dit jaar naar Goes – Borsele voert.

Programma 2016

De SNE is al bezig met de voorbereidingen voor het jaarprogramma voor 2016. Op zaterdagmiddag 21 november 2015 zal dit in NVBS Centraal in Amersfoort aan belangstellenden worden gepresenteerd. Meer informatie volgt, maar die middag kunt u dus vast reserveren.

Organisatie