Reisprogramma 2012

De Hanzelijn bij Kampen ligt op 6 april 2012 te wachten op een excursietrein. Foto: Ronald Bokhove.

Stoomloc RTM 50 (1913) met postwagen en zes rijtuigen. Foto: internet.

Salonrijtuig van Koning Ludwig II in het DB-museum in Neurenberg. Foto: internet.

Bombardier Cityrunner in het centrum van Łódź. Foto: internet.

Loc 99 4801 van de Rügensche Kleinbahn in Putbus op Rügen . Foto: internet.

Vooruitblik 2012

Geactualiseerd 31 januari 2012

De Vakantiebeurs is achter de rug en reisbureaus adverteren gretig met de mooiste reizen en de fraaiste bestemmingen. De Stichting NVBS-Excursies gaat de concurrentie graag aan en heeft de reisbestemmingen en -perioden van de meeste meerdaagse reizen en een aantal eendagsexcursies inmiddels vastgesteld. We willen u natuurlijk graag deelgenoot maken van onze plannen, zodat u uw reisprogramma op het onze kunt afstemmen. Zoals altijd zijn bestemmingen en reisdata onder voorbehoud en kunt u de reis pas boeken als deze staat aangekondigd op deze site of in Op de Rails.

De Winterreis – al jaren hét succesnummer van de SNE – voert van 8 tot 18 februari 2012 naar het westelijk deel van Oostenrijk en naar Noord-Italië. De inschrijving voor deze reis is inmiddels gesloten, de reis is volgeboekt. Van 9 tot 27 mei vindt de Voorzomerreis plaats die naar het Iberisch schiereiland leidt en waarbij we tot in Andalusië en de Algarve zullen komen; zelfs Gibraltar staat op het programma. Deze reis wordt rond 9 februari voor inschrijving geopend. Eind augustus vindt de Flexreis plaats, waarvoor gewoonlijk één overnachtingsplaats als uitvalsbasis wordt gebruikt. Dit jaar is hiervoor het Beierse Nürnberg gekozen. Voor de Najaarsreis in de tweede helft van september hebben we twee weken gereserveerd. Polen is deze keer de bestemming; stoom, smalspoor, tram en een kort bezoek aan Slowakije zijn in het programma opgenomen. We vertoeven onder meer in de steden Łódź, Warschau en Krakow. Het Schönes Wochenende heeft in oktober Mecklenburg-Vorpommern als bestemming, vanuit de Hanzestad Stralsund zal de Oostzeekust op interessante spoorbestemmingen worden afgestruind.

De SNE bestaat vijftien jaar en dat vieren we op Koninginnedag met een jubileumrit vanuit Venlo waarbij u een eersteklas-excursie kunt maken voor een derdeklas-prijs. Inschrijven kan vanaf 9 februari. In april of mei nemen we afscheid van de tramserie 700 in Rotterdam. Op 16 juni en 7 juli staat de NOLS centraal in de tiende spoorzoekersexcursie die start en eindigt in Assen. Vanuit Venlo en Arnhem wordt op een junizaterdag een excursie georganiseerd naar de Bahnen der Stadt Monheim. Voor deze laatste twee excursies kan begin april worden geboekt. We hopen op een mooie zomer, want we gaan weer eens een dagje naar de RTM aan het Grevelingenmeer waar de tramlijn vorig jaar opnieuw is verlengd tot Scharendijke Dolfijn. Ook zijn we met de voorbereidingen van een aantal kortere excursies bezig, waaronder een bezoek aan de bovenbouwwerkplaats Crailoo en de remise van Sneltram Nieuwegein.

Andere excursies worden nog getoetst op haalbaarheid. Houd daarom deze site in de gaten, dit overzicht zal regelmatig worden geactualiseerd.

Reisprogramma 2012

Stand van zaken per 6 mei 2012

Het excursieseizoen 2012 is gestart en inmiddels hebben we de Winterreis en de Koninginnedagrit achter de rug. Als het enthousiasme voor de overige reizen net zo groot is, dan staat ons nog heel wat te wachten. Wat hebben we dit jaar nog in petto?

Op 21 juli bezoeken we met een historische bus de RTM in Ouddorp, voor een tram- en bootexcursie. De Flexreis vindt dit jaar tussen 23 augustus en 1 september plaats en voert naar het Beierse Neurenberg voor tram- en treinexcursies in de omgeving en veel vrije tijd. De Nazomerreis naar Polen en Slowakije staat voor 15 t/m 29 september op het programma. Er wordt een aantal smalspoorlijnen bereden en er is vrije tijd in de tramsteden Krakau, Warschau en Łódź. Het Schönes Wochenende heeft tussen 11 en 15 of 16 oktober de Hanzestad Stralsund als uitvalsbasis. Een uitstapje naar Rügen ligt voor de hand.

Voor wat betreft de dagexcursies hebben we momenteel een kennismakingsrit met het nieuwe Amsterdamse metromateriaal M5 in voorbereiding, zal de Nieuwegeinlijn inclusief remise worden bezocht, staat een kennismakingsrit over de Hanzelijn op het programma en zal de Oliebollenrit waarschijnlijk naar de tram in Brussel voeren. Verder houden we onze oren en ogen open en als u dat ook doet en ons informeert, dan kunnen we het programma nog aanvullen met andere interessante excursies.

Zoals altijd zijn bestemmingen en reisdata onder voorbehoud en kunt u de reis pas boeken als deze staat aangekondigd. Houd daarom deze website in de gaten voor het laatste excursienieuws.

Organisatie

Contactpersoon