Railjournaal 2011

Filmprogramma door het RTA team.

Vanavond kunt u kijken naar het filmisch jaaroverzicht van het Railtheater Amsterdam. In chronologische volgorde komen railactualiteiten uit de periode 1 december 2010 t/m 31 december 2011 in beeld, opgenomen in binnen- en buitenland.

Hoewel de samenstelling van dit programma op het moment van schrijven (midden 2011) nog moet starten, verwachten we dat er in dit jaarlijkse digitale filmprogramma wel weer zo’n 70 tot 100 onderwerpen te zien zullen zijn over lijnwijzigingen, nieuwe lijnen/materieel, jubilea, bijzondere ritten, museumexploitatie en dergelijke.

Enkele onderwerpen zijn al bekend. U ziet vanavond filmbeelden van trams en treinen met stoom-, diesel- en elektrische tractie, waaronder tramomleidingen bij GVB, HTM en RET; ontruiming museumtramdepot Amsterdam Noord; opening EMA-seizoen door Amsterdamse Burgemeester; Plan U Spoorwegmuseum als ’SpoorweNS dagexpress’ door Nederland; VSM 64-er op Hoorn-Medemblik en ’echte’ stoom in januari 2011 in China.
Hoe dan ook, de vele onderwerpen en het extra aspect van de bewegende beelden met synchroon geluid, zullen zorgen voor een vrij lange maar zeker afwisselende railavond!

Samenstelling en presentatie: Journaalteam Railtheater Amsterdam.