Mijn internetalbum

door Hans Altena en Hans Elzinga

Zelf nog foto’s maken? Het is met de huidige internetmedia helemaal niet meer nodig. Er zijn miljoenen foto’s en films te vinden op het wereldwijde web. Dat maakt nieuwsgierig want door middel van de extra zoekopties ‘Afbeeldingen of Video’s’ van de Google zoekmachine is er een enorm scala vinden aan onderwerpen die ons interesseren, zoals bijvoorbeeld treinen
of trams. Nu ook vele archieven in binnen- en buitenland gedigitaliseerd zijn, zijn ook die geweldig om door te spitten. Hans Altena en goede spoorvriend Hans Elzinga mailen elkaar al jaren wekelijks omtrent hun vondsten.
Het scala is inmiddels zo divers, bijzonder, leuk of historisch gezien interessant, dat zij u op deze avond willenmee laten genieten van hun vondsten. Hoeveel beelden het zullen zijn?
Dat bepaalt u deels zelf aan de hand van een keuzemenu dat er voor één deel van deze avond beschikbaar is. Om de diversiteit iets te temmen zijn de beelden in interessegebieden
samengevat, zoals daar zijn Deutsche Reichsbahn 39-45, Deutsche Nebenbahnen, NS voor de oorlog, auto’s op het spoor, Een beetje vreemd, Oorlogs spoor- wegbeelden, Trams in de USA, Spoor bedrijven in het buitenland, enz enz. Maar let wel, het wordt een echte kijkavond want bij veel beelden op het internet ontbreekt het meestal aan de bijbehorende gegevens van ‘hoe, wat en waar’. De presentatoren doen echter hun best om u toch een mooi verhaal bij de beelden te vertellen, soms serieus , soms hilarisch. Een bijzondere avond uit de nieuwe digitale wereld waar u allen, ook na deze avond, nog lang van na kunt genieten, maar dan wel thuis achter de computer. Maar komt dat eerst maar eens zien!

Illustratie

Illustratie