“Mijn Internetalbum”

Beamer-presentatie door Hans Altena (Abbekerk) en Hans Elzinga (Leeuwarden)

Waarom nog zelf foto′s maken als de actualiteit of het verleden vanachter je computer op elk moment te bekijken valt? Het Internet is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een enorme bron van informatie.
Dat ontdekten ook de spoorvrienden Hans Altena en Hans Elzinga. Sinds vele jaren wisselen zij wekelijks hun Internet vondsten met elkaar uit.
Deze vondsten opgeborgen in de map “MIJN INTERNETALBUM” willen zij vanavond graag een keer met ons delen. Niet zo zeer om met andermans veren te pronken, maar gewoon om je te tonen wat voor moois er allemaal te vinden is op het Internet en vooral je te stimuleren ook eens op zoek te gaan in je eigen interessegebieden.
Omdat de Internetbron onuitputtelijk is krijg je op deze avond alleen een scala te zien van de interessegebieden van de presentatoren. Een kleine greep uit de onderwerpen: de Deutsche Kreisbahnen, McKeen motorwagens, spoorwegfotograaf Walter Hollnagel, British Railways in de jaren 60, enz. enz. ….

Het is een keur aan beelden die voornamelijk voor 1970 gemaakt zijn. Verrassend ? Wij denken van wel.
De presentatie mag misschien even verrassend zijn want tijdens het eerste deel van de avond bepaal jij, de zaalbezoeker, welke onderwerpen er getoond gaan worden uit de grote hoeveelheid die er is. Het tweede deel van de avond betreft een verhaal met een rode draad die een andere blik laat werpen op spoorse beelden.
Dit belooft dus een bijzondere avond te worden uit de nieuwe digitale wereld, waarbij het scala aan platen zo bijzonder, leuk of historisch gezien interessant is, dat je misschien thuis nog lang na zult genieten, maar dan in een eigen zoektocht vanachter je eigen computer.

Aerodynamisch vormgegeven McKeen motorwagen uit 1910 met opvallende ronde ramen. (bron: Wikipedia.)

De futuristische en luxueuze "Mercury" Streamliner trein in Art Deco design van de New York Central Railroad reed vanaf 1936 tussen Chicago en Detroit. (bron: Wikipedia.)

Hans Altena en Hans Elzinga namen in 1982 bij sloperij Koek in Mijdrecht afscheid van de in 1948 gebouwde NS E-lok 1005.