Met Mercia naar de randen van Groningen

Ook in 2013 trok een 6400 van DB Schenker rijtuigen van de SSN. Hier de 6426 op 27 april tijdens een stop in Rotterdam Stadion. Foto: Colin Willsher.

Met Mercia naar de randen van Groningen

Ritten gaan door, nog plaatsen vrij

Op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 organiseert het Britse Mercia Charters in samenwerking met de SNE een weekendexcursie met locgetrokken treinen door de Ommelanden. Reisdoelen zijn de havensporen van Delfzijl en de Eemshaven (zaterdag), alsmede de museumlijn van de STAR (zondag). Desgewenst kunt u ook voor een van beide dagen boeken.

Op zaterdag wordt om circa 8.30 uur uit Utrecht Centraal vertrokken, waarna via Diemen Zuid, Weesp (instapmogelijkheid), Lelystad en Zwolle ( instapmogelijkheid) naar Groningen wordt gereden met een 1600 van DB Schenker en rijtuigen van de SSN. In Groningen wordt van loc gewisseld en gaan we verder met een of twee 6400′en naar de haven van Delfzijl. Vandaar rijden we terug naar Sauwerd of Groningen om de reis te vervolgen naar Roodeschool en de Eemshaven. Naar een goede Engelse traditie (bufferkissing) wordt op de raccordementen zo ver mogelijk doorgereden. Omstreeks 18.00 uur eindigt deze rit in Groningen.

De volgende dag vertrekken we hier rond 8.30 uur om koers te zetten naar Veendam. Daar wordt een diesellocomotief van de STAR voor de trein gezet voor een rit naar Musselkanaal en terug. Op de museumlijn worden fotostops georganiseerd en in Stadskanaal is gelegenheid om het depot te bezoeken. Daarna wordt vanaf Veendam via de verbindingsboog bij Waterhuizen naar Onnen gereden. Hier wordt de 6400 weer verruild voor een 1600, waarmee naar Utrecht wordt gereden met uitstapmogelijkheden in Zwolle en Amersfoort. De aankomst in Utrecht Centraal zal omstreeks 17.00 uur zijn. Tijdens de excursie zullen er ook buiten de STAR-lijn enkele fotostops georganiseerd worden, voornamelijk op de punten waar gekeerd wordt. In de trein zal een restauratierijtuig meerijden, waarin kleine hapjes en dranken te koop zijn.

De excursieprijs voor één dag bedraagt € 105 en voor het gehele weekeinde € 195,-. Voor een eventuele overnachting in Groningen dient u zelf zorg te dragen. Niet-leden betalen de ledenprijs. De codes voor aanmelding zijn als volgt: voor het gehele weekeinde ‘MerciaW’, voor zaterdag 27 september ‘Mercia27’ en voor zondag 28 september ‘Mercia28’. Het minimumaantal deelnemers (waaronder de Britten) bedraagt 130 per dag.

Opgave voor de excursie is mogelijk door vóór 14 september het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de betreffende code, indien van toepassing het NVBS-lidmaatschapsnummer, postcode en huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. De rit wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van Mercia Charters. Contactpersoon voor deze excursie bij de SNE is Han Duijve, die op beide dagen als begeleider aanwezig zal zijn. De deelnemersbrieven worden in de week van 8 september verstuurd.

Organisatie

Reisdata

27 september 2014 – 28 september 2014

Prijzen

€ 105 – € 195

Aanmelding

tot 14 september 2014

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

minimaal 130

Contactpersoon