Met bus, tram en boot naar de RTM

Motorlocomotief M67. Foto: RTM.

Met bus, tram en boot naar de RTM

Op zaterdag 21 juli 2012 gaat de SNE naar Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Oude tijden herleven tijdens deze combitocht met bus, tram en boot naar de RTM in Ouddorp. In vroeger tijden hoorden al deze verschillende vervoersvormen tot de Rotterdamse Tramweg Maatschappij.

De dag begint om 10.00 uur bij station Rotterdam Lombardijen, waar we met een Van Oeveren-museumbus opgehaald zullen worden. Via een voormalige RTM-tramroute rijden we naar de RTM-remise in Ouddorp, waar we een kijkje kunnen nemen. ′s Middags is er een uitgebreide tramrit met motorlocomotief M67, die pas een paar jaar geleden gerestaureerd is. Langs de lijn zullen diverse fotostops worden gehouden, indien mogelijk in combinatie met de museumbus en de diensttram van die dag.

De huidige RTM-museumlijn loopt tegenwoordig door tot het huidige eindpunt Scharendijke Dolfijn op Schouwen-Duiveland. Van daaruit rijden we terug naar Middelplaat Haven, vanwaar we met de MS Grevelingen een rondvaart van ongeveer een uur maken. Per tram en bus keren we terug naar Rotterdam Lombardijen, waar we om ongeveer 19.00 uur zullen aankomen. Alles bij elkaar een goede reden om mee te gaan naar Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

De deelnemersprijs voor deze excursie is € 35 voor leden (code RTM) en € 40 (code RTM-i) voor introducés. Jonge leden t/m 25 jaar betalen het speciale jongerentarief van € 30 (code RTM-j). Daarin begrepen zijn de bus-, tram- en boottochten. Het maximumaantal deelnemers is 42. Bij grote belangstelling gaan we proberen een tweede excursie naar de RTM te organiseren.

Aanmelden kan door voor 1 juli het deelnemersbedrag over te maken op rekening 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp. Vermeld daarbij de code, uw lidmaatschapsnummer, naam en bij betaling via internet ook uw adres. In de week van 9 juli ontvangt u de deelnemersbrief met het programma. Deze excursie wordt begeleid door Theo Gramser en Clemens Boomers.

Organisatie

Reisdatum

zaterdag 21 juli 2012

Start- en eindpunt

NS-station Rotterdam Lombardijen

Prijzen

Leden € 35
Jonge leden € 30
Introductietoeslag € 5

Aanmeldingstermijn

tot 1 juli 2012

AANMELDING GESLOTEN

Contactpersoon