Mecklenburg-Vorpommern.

Filmprogramma van Peter Doove. In Mecklenburg-Vorpommern is op railgebied heel wat te beleven. Er zijn de stoomtreinen op Rügen, de “Rasende Roland”, die een dienst onderhoud tussen Putbus en Göhren, De lijn is 24 km lang en voert door een afwisselend landschap. Ze doet veel badplaatsen aan. Tussen Bad Doberan en Külungsborn rijdt “Molli”. De Mecklenburgische Bäderbahn met 900 mm spoor is bekend van de rit door de smalle Mollistrasse, de winkelstraat van Dad Doberan.
In Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, rijdt een tram. Het techniekmuseum is verhuisd naar Wismar. En er is een spoorwegmuseum in de loodsen achter het hoofdstation. Ook in Rostock, de grootste stad van Mecklenburg-Vorpommern rijdt een tram. Dit jaar verdwenen de laatste motorwagens met bijwagen. Er resten nog gelede trams. De S-Bahn brengt ons naar Warnemünde voor een kijkje in de haven.
Vanuit Greifswald worden Usedom en de Usedomer Bäderbahn verkend. We komen in Wolgast bij de moderne spoorbrug, bij Karnin bij de resten van een hefbrug, in Heringdorf en in Peenemünde.
Mecklenburg-Vorpommern kan ik elke railliefhebber aanbevelen.

De Mariaplatz in Schwerin is het knooppunt van het tramnet.

Het oude materieel in Rostock ging eerder dit jaar buiten dienst.

Molli rijdt met een lange trein door de Mollistraße in Bad Doberan

In Göhren op Rügen zijn de voorraden van de Rasende Roland aangevuld.

In Heringdorf staat de Usedomer Bäderbahn klaar voor vertrek naar Barth.