Madurodam achter de schermen

De meesten van ons zijn er in het verleden wel eens geweest: Madurodam. Opgericht in 1952 door George Maduro telt de miniatuurstad in Den Haag met een oppervlakte van 17.630 m2 maar liefst 4 kilometer spoor. Er zijn maquettes te vinden van de stations Utrecht Centraal, Enkhuizen, Valkenburg en Groningen. Ook de kleine versies van RandstadRail, HSL en een museumtram zijn aanwezig, evenals de Rotterdamse Hef en de Moerdijkbrug. Een geautomatiseerde verkeersleiding zorgt voor een soepele loop van het rollend materieel en de bewegende kunstwerken, terwijl vanuit de werkplaats de treinen en de infrastructuur worden onderhouden. Heeft u altijd al een keer willen weten hoe dit geregeld wordt? Nu heeft u de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de verkeersleiding en de werkplaats van Madurodam.

Op donderdag 20 september 2018 wordt een rondleiding gegeven aan 2 groepen van elk maximaal 25 personen. De eerste groep verzamelt om 11.00 uur en de tweede groep om 13.30 uur bij de ingang. Na de rondleiding kunt u nog op uw gemak rondkijken in de tuin van Madurodam met alle maquettes en treinen. De prijs van de excursie bedraagt € 15 voor NVBS-leden en geeft recht op toegang en de rondleiding achter de schermen. Voor niet-leden bedraagt de prijs € 25. Bij overtekening hebben leden voorrang en is de volgorde van inschrijving bepalend voor de toelating tot de excursie. Bij grote overtekening zal de excursie in het najaar worden herhaald. Aanmelders ontvangen in de week van 10 september 2018 nader bericht. Contactpersoon voor deze excursie is Martin Vogelaar.

Aanmelding
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik hier om de Reiswinkel te bezoeken. Hier kunt u ook uw voorkeur voor het aanvangstijdstip kenbaar maken. Opgave is mogelijk tot 1 september 2018.