Madurodam achter de schermen

In Madurodam is de exploitatie van station Valkenburg nog in handen van NS. Loc 1763 voert op 22 juli 2014 een stam dubbeldekkers DD-AR aan. Foto: Nico Spilt.

Een plan V in het havengebied op 29 mei 1993. Daarachter de ′Britannia′ van Olau Line, een model dat in 2009 uit Madurodam werd weggetakeld. Foto: Nico Spilt.

Madurodam achter de schermen

De meesten van ons zijn er in het verleden wel eens geweest: Madurodam. Opgericht in 1952 door George Maduro telt de miniatuurstad in Den Haag met een oppervlakte van 17.630 m2 maar liefst 4 kilometer spoor. Er zijn maquettes te vinden van de stations Utrecht Centraal, Enkhuizen, Valkenburg en Groningen. Ook de kleine versies van RandstadRail, HSL en een museumtram zijn aanwezig, evenals de Rotterdamse Hef en de Moerdijkbrug. Een geautomatiseerde verkeersleiding zorgt voor een soepele loop van het rollend materieel en de bewegende kunstwerken, terwijl vanuit de werkplaats de treinen en de infrastructuur worden onderhouden. Heeft u altijd al een keer willen weten hoe dit geregeld wordt? Nu heeft u de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de verkeersleiding en de werkplaats van Madurodam.

Op donderdag 20 september 2018 wordt een rondleiding gegeven aan 2 groepen van elk maximaal 25 personen. De eerste groep verzamelt om 11.00 uur en de tweede groep om 13.30 uur bij de ingang. Na de rondleiding kunt u nog op uw gemak rondkijken in de tuin van Madurodam met alle maquettes en treinen. De prijs van de excursie bedraagt € 15 voor NVBS-leden en geeft recht op toegang en de rondleiding achter de schermen. Voor niet-leden bedraagt de prijs € 25. Bij overtekening hebben leden voorrang en is de volgorde van inschrijving bepalend voor de toelating tot de excursie. Bij grote overtekening zal de excursie in het najaar worden herhaald. Aanmelders ontvangen in de week van 10 september 2018 nader bericht. Contactpersoon voor deze excursie is Martin Vogelaar.

Aanmelding
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdatum

20 september 2018

Prijzen

Leden: € 15 Niet-leden: € 25

Aanmelding

tot 1 september 2018

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

50

Contactpersoon