Lustrumevenement ‘Andere tijden’

Arriva GTW 10372 ‘Hannes’ in Doetinchem, 6 juni 2014. Foto: Wikimedia, Roel Hemkes.

Breng GTW 5048 van Hermes in Arnhem, 11 november 2013. Foto: Wikimedia, Alfenaar.

Syntus Lint 41 in Hengelo, 22 november 2014. Foto: Wikimedia, Alfenaar

Veolia GTW 352 in Venlo, 16 november 2013. Foto: Wikimedia, Roel Hemkes.

Lustrumevenement ‘Andere tijden’

De NVBS bestaat dit jaar 85 jaar: een goede reden om enkele aansprekende evenementen te organiseren. De Stichting NVBS-Excursies doet ook een duit in het zakje en tekent op zaterdag 8 oktober 2016 voor een lustrumevenement bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) tussen Apeldoorn en Dieren. Op deze dag komen GTW’s van Arriva, Hermes (Breng) en Veolia, alsmede een Lint van Syntus bijeen voor fotosessies en voor een reguliere dienst. Een unieke mogelijkheid dus om alle ‘nieuwkomers’ op het spoor op één plaats te ontmoeten.

Het evenement start rond 10.00 uur in Apeldoorn als met de vier treinstellen in parade langs het Apeldoorns Kanaal naar Beekbergen wordt gereden. In laatstgenoemde plaats vindt een line-up plaats en kunnen de vier treinen naast elkaar worden gefotografeerd. Hierna begint een reguliere dienst op het VSM-traject. Door een uitgekiende dienstregeling is het mogelijk mee te rijden én onderweg foto’s te nemen bij de vele kruisingen. Rond 16.30 uur worden de treinstellen nog een keer samengebracht voor een laatste fotomoment, waarna zij hun standplaatsen weer opzoeken.

Voor het evenement worden dagkaarten tegen gereduceerd tarief aangeboden. Deze geven recht op onbeperkt gebruik van de excursietreinen op het VSM-baanvak, gebruik van een volgbus voor de fotosessie langs het Apeldoorns Kanaal en op toegang tot de line-up. Verder bieden we deelnemers gelegenheid om vanuit de standplaats van enkele vervoerders of vanaf tussenstations mee te rijden naar Apeldoorn en terug. Ook Utrecht Centraal en Amersfoort worden hierbij bediend. Op de dag zelf kunnen ook nog kaarten (tegen een hoger tarief) gekocht worden, maar vol is vol.

Het evenement wordt gesponsord door het NVBS-hoofdbestuur, door de SNE en door de deelnemende vervoerders waardoor een dagkaart voor slechts € 19,31 kan worden aangeboden. Voor niet-leden bedraagt het tarief € 45. Inclusief een lunch, die in Beekbergen na afloop van de line-up wordt aangeboden, komt een dagkaart op € 32,31 voor leden en € 58 voor niet-leden. Aanmelders ontvangen in de week van 19 september nader bericht, ook over de aanreismogelijkheden met de deelnemende vervoerders. Contactpersoon is Ronald Bokhove.

Organisatie

Reisdatum

8 oktober 2016

Prijzen

leden: € 19,31 niet-leden: € 45 lunch: € 13

Aanmelding

tot 4 september 2016

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

maximaal 700

Contactpersoon