Kriskras per autorail en tram door Frankrijk

Tram in Le Havre. Foto: Wikipedia.

Le Panoramique bij Procureur. Foto: Agrivap.

Op de Pont Wilson in Tours. Foto: Wikipedia.

Panoramique des Dômes. Foto: Wikipedia.

Autorail De Dion Bouton. Foto: Wikipedia.

Picasso X 3850. Foto: CFTSA.

Kriskras per autorail en tram door Frankrijk

Voor veel Nederlanders is het zonnige Frankrijk nog steeds vakantieland nummer één. Met de heropleving van de tram is het ook een terugkerende bestemming voor de SNE. Tijdens een negendaagse reis bezoeken we de nieuwe trambedrijven in Tours en Le Havre, maar gaan we ook op pad met een autorail bij twee museumbedrijven. Terwijl we kriskras door Frankrijk reizen komen we nog andere trambedrijven en een nieuwe tandradlijn tegen. Een dagje Parijs geeft de excursie een toeristisch tintje.

Op zaterdag 30 augustus 2014 gaan we per Thalys (Amsterdam vertrek 08.18 uur) en sneltrein allereerst naar de havenstad Le Havre, die sinds december 2012 over twee tramlijnen beschikt. Op zondagochtend vertrekken we hier weer vroeg op weg naar Tours; onderweg maken we een korte stop in Rouen (tram sinds 1994) en Caen (tram op banden). Na een vrije dag in Tours (15,3 km tramlijn vanaf augustus 2013) gaat het naar Clermond-Ferrand (Translohr-tram), van waaruit twee uitstapjes worden gemaakt: een kort tripje per tandradlijn naar de top van de voormalige vulkaan Puy de Dôme en een dagexcursie met een bijzondere panorama-autorail over de toeristische lijn van Courpière naar La Chaise-Dieu in de Auvergne.

Op donderdag reizen we naar Parijs, om ’s middags nog een bezoek te brengen aan het Musée des tramways à vapeur et des chemins de fer secondaires français. Met een Dion-Boutonrailbus wordt een rondje over het museumterrein gemaakt. Een dag later is het tijd voor toeristische verkenningen in Parijs, maar men kan natuurlijk ook de nieuwe tramlijn T5 van Marché de Saint-Denis naar Garges-Sarcelles bezoeken. Vanuit de hoofdstad reizen we naar de Franse Ardennen voor een rit met een Picasso-autorail over de museumlijn van Amagne-Lucquy naar Challerange. We overnachten in champagnestad Reims (tram sinds 2011) alvorens we op zondag 7 september per TGV naar Nederland terugkeren.

De reissom op basis van een gedeelde tweepersoonskamer is € 1090, code FR2 (introducé € 1140, code FR4) en op basis van een eenpersoonskamer € 1380, code FR1 (introducé € 1430, code FR3).
In de reissom is inbegrepen: alle vervoer van/tot Amsterdam, de genoemde excursies, logies met ontbijt, drie diners, reisleiding door Geert Gorissen, een reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds.

Aanmelding voor deze reis is mogelijk door vóór 1 juni 2014 de reissom over te maken op rekeningnummer NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp met vermelding van de reiscode en uw lidmaatschapsnummer. Bij introducés en bij gebruik van elektronisch bankieren postcode en huisnummer vermelden. Indien u nog niet eerder een meerdaagse reis met SNE heeft gemaakt, verzoeken we uw email-adres door te geven aan geert.gorissen@nvbs.com. Het minimumaantal deelnemers voor deze reis is 30, het maximum 50. De deelnemers ontvangen eind juni een bevestiging van de inschrijving.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Reisdetails

We hebben de details van deze reis voor u op een rijtje gezet. Als u hier klikt vindt u deze aankondiging, het detailprogramma en interessante links in brochurevorm. Handig om af te drukken of om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Organisatie

Reisdata

30 augustus 2014 – 7 september 2014

Prijzen

€ 1090 – € 1430

Aanmelding

tot 1 juni 2014

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

30 – 50

Contactpersoon

Bijzonderheden