Koninginnedag 2012: 15 jaar SNE

TEE Rheingold in zijn element langs de Rijn bij Oberwesel. Foto: Pjort Schraal.

Interessante links:

Koninginnedag 2012: 15 jaar SNE

In de laatste 15 jaar heeft de Stichting NVBS-Excursies 200 dagtochten en reizen georganiseerd, met ruim 12.000 deelnemers. Het derde lustrum willen we dan ook op een gepaste wijze vieren. We hebben gekozen voor een bijzondere treincombinatie, waarmee we over een mooi traject gaan rijden. Op 30 april 2012 staat in Venlo (vertrek 10.00 uur) de historische TEE Rheingold, inclusief een Aussichtswagen, met een loc van de Baureihe 103 gereed voor een rit langs de Rijn. De heenreis zal rechtsrheinisch gebeuren. In Linz am Rhein zal worden gestopt, zodat de mogelijkheid bestaat een rit met een Schienenbus over de Steilstrecke naar Kalenborn te maken. U kunt er ook voor kiezen om het historische stadje Linz te bekijken. Na deze stop rijden we verder langs de Rijn, om deze bij Mainz over te steken en linksrheinisch huiswaarts te keren. De nadruk bij deze rit ligt op het rijden in de (eerste klasse) zetels van de Rheingold, terwijl iedereen in de gelegenheid wordt gesteld ruim 15 minuten van het bijzondere uitzicht vanuit de Aussichtswagen te genieten. Echte fotostops zijn (behalve in Linz) vanwege het drukbereden traject en de grote groep niet mogelijk. Om ongeveer 20.00 uur zijn we weer terug in Venlo.

Het is mogelijk, voor een beperkt aantal mensen, in de trein te lunchen/dineren. Hierover krijgt u na aanmelding meer informatie. Vanwege haar jubileum is de SNE in staat deze rit voor een bijzondere prijs voor de NVBS-leden aan te bieden. De deelnemersprijs voor leden is € 45 (code L15), voor introducés € 75 (code N15). Indien u ook de rit over de Steilstrecke naar Kalenborn wilt maken is de prijs € 53 (code LK15), voor introducés € 83 (code NK15). Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt. Bij overtekening krijgen diegenen die de meeste SNE-reizen hebben gemaakt voorrang!

Aanmelding voor deze reis is mogelijk door voor 29 februari 2012 de deelnemersprijs over te maken op rekening 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp met vermelding van de code en het NVBS-lidmaatschapnummer. Bij introducés en bij gebruik van internetbankieren volledige naam en adres vermelden. De deelnemers ontvangen medio maart een bevestiging van de inschrijving van de contactpersoon voor deze excursie, Geert Gorissen.

Organisatie

Reisdatum

30 april 2012

Prijzen

Leden € 45
Toeslag railbusrit € 8
Introductietoeslag € 30

Aanmeldingstermijn

Tot 29 februari 2012

AANMELDING GESLOTEN

Bijzonderheden

Jubileumexcursie: bij overintekening voorrang voor vaste klanten

Contactpersoon