Innotrans en omstreken

Dia-overvloei en beamer-fotopresentatie door Frans Blanker (Gouda)

Voordeelactie: Trein + Toegang voor 12,50 euro!!

Voor slechts € 12,50 koop je een treinretour + entree en reis je van elk station in Nederland naar Hengelo om deze presentatie te bezoeken! Klik

Innotrans is de wereldwijde vakbeurs op het gebied van spoor- en tramwegen, gesymboliseerd door een Amerikaanse dieselloc en een Poolse tram.

De tweejaarlijkse vakbeurs `InnoTrans` in Berlijn is ’s werelds grootste beurs op het gebied van railvervoer, met bezoekers en exposanten uit de hele wereld. Veel nieuw materieel beleeft hier zijn première, waardoor het ook een eldorado is voor spoorwegliefhebbers.
Presentator Frans Blanker bezocht InnoTrans sinds 1998 regelmatig en berichtte daar ook over in ’Op de Rails’. Vanavond zie je een uitgebreider fotografisch verslag waarin ook de beurs van dit jaar is vertegenwoordigd. We zien het materieel niet alleen ’statisch’ op het beursterrein, maar ook ’dynamisch’ in de dagelijkse exploitatie in diverse Europese landen.
Het spreekt voor zich dat Berlijn en omstreken, met veel interessante spoorlijnen en trambedrijven niet wordt vergeten!

Hogesnelheidsmaterieel spreekt tot de verbeelding en is daarom vaak op InnoTrans te vinden. Het prototype van Alstom’s AGV oogstte in 2008 veel bewondering, vooral vanwege de fraaie vormgeving.

Nederlands materieel staat niet vaak op InnoTrans, in 2006 was het echter twee keer prijs. De prototypes van de door Arriva bestelde GTW-treinstellen en van de door Connexxion bestelde Protos stonden gebroederlijk naast elkaar (foto’s: Frans Blanker).