Het Spoorwegmuseum, dat wil je beleven

Presentatie door Peter-Paul de Winter, Hoofd Collecties van
Het Spoorwegmuseum

Tijdens deze avond geeft, Peter-Paul de Winter, Hoofd Collecties van Het Spoorwegmuseum een kijkje achter de schermen. Het gunt ons zicht op de koersontwikkelingen vanaf de oprichting van het museum tot het heden met een doorkijkje naar de toekomst. Welke keuzes en
dilemma’s zijn onderwerp van gesprek. Is het een actief museum? Of juist een statisch pretpark? Wat is het beleid ten aanzien van collecties en verzamelen? Rijden of stilstaan met onze museale treinen? Wat kost dat en blijft dit wel mogelijk? Hoe wordt dit bedrijf gerund en niet geraakt door de overheid?" Welke ontwikkelingen van buiten af ’bedreigen’ het museum? Hoe kan het museum zich aanpassen aan de huidige tijd? Wat ontbreekt er? Hoe ziet Het Spoorwegmuseum haar omgeving, de collega-musea in binnen- en buitenland en hoe wil zij daarmee omgaan? Welke zijn de rol en invloed van vrijwilligers en externe experts, maar ook de Vrienden van het Spoorwegmuseum?
Kortom, er gaat een boekje van Het Spoorwegmuseum voor ons open dat misschien verrassende inzichten geeft in het hoe en waarom van dit museum.