Het Carros electricos Portugeses, trams in Portugal

Presentatie door Karel Hoorn

Portugal blijft voor tramvrienden een aantrekkelijk maar ook boeiend land. Hoewel ook hier in de tweede helft van de vorige eeuw bedrijven zijn opgeheven, hebben Lissabon en Porto nog steeds trams. Bovendien is er in beide steden oud en modern materieel. Porto loopt daarbij in het moderne voorop, het sneltramnet (in naam metro do Porto) heeft nu 6 lijnen en nieuwe trams die een maximum snelheid kennen van 100 km per uur. Met Europees geld is een uitstekend net aangelegd dat nog steeds groeit. In de oude stad en langs de Douro vinden we nog museumtrams die een drietal lijnen berijden. In mei 2011 is het gelukt ook bij het jaarlijkse corso van museumtrams te zijn en dat zal ik u zeker niet onthouden.
Lissabon-stad is van een uitgebreid tramnet teruggevallen tot een viertal lijnen maar daarop rijden behoudens tien nieuwe wagens uitsluitend (gemoderniseerde) tweeassers rond. De toeristentrams rijden vooral langs lijn 28, en geen reisgids laat deze lijn onvermeld. Aan de zuidkant van de Taag is inmiddels een geheel nieuw trambedrijf ontstaan met 3 lijnen waar vierdelige combino-plus op rijden. Beide steden hebben ook een trammuseum.
We nemen ook nog even een kijkje bij de opgeheven tram van Coïmbra en de langzaam weer herrijzende tram van Sintra. Fotowerk uit 1974 t/m 2011 van Karel Hoorn die u via de beamer dit programma zal presenteren.

Motorrijtuig 709 op lijn 12 van de CCFL in Lissabon 709 op de Largo Rodrigues de Freitas; 25 augustus 1974. Foto Karel Hoorn