Havenrit Eemsmond en Delfzijl

Op zondag 10 maart 2019 organiseert de Stichting NVBS-Excursies een dieselrit naar de Eemshaven en door de haven van Delfzijl. De start is op het hoofdstation van Groningen om 10.56 uur. Eerst wordt naar het goederemplacement van de Eemshaven gereden voor een of twee fotostops. Via Sauwerd gaat het vervolgens naar Delfzijl voor het berijden van de gevarieerde havenlijn. Het kerkje van Heveskes kan door een krappe boogstraal niet worden bereikt, maar er blijven genoeg interessante fotopunten over. De excursietrein, bestaande uit een treinstel GTW 2/8 van Arriva, is om 17.46 uur weer terug in Groningen. Het excursietarief bedraagt € 19 voor leden (code 1902A) en € 29 voor niet-leden (1902B), enkele consumpties inbegrepen. Het maximumaantal deelnemers bedraagt 140, bij forse overtekening wordt mogelijk een tweede stel ingezet. Contactpersoon is Ronald Bokhove.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de SNE-reiswinkel. Klik op de onderstaande knop voor opgave via de reiswinkel. Heeft u deze mogelijkheid niet, maak dan het betreffende bedrag over op bankrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de boekingscode, uw lidmaatschapsnummer en uw postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Uw betaling dient uiterlijk op 10 februari te zijn bijgeschreven. Bij overtekening hebben leden (en hun introducés) voorrang. Aanmelders ontvangen in de tweede helft van februari nader bericht.

Ga naar de reiswinkel!

 

Een vergelijkbare rit – maar dan met een 6400 en rijtuigen van de SSN – werd door Mercia Charters georganiseerd op 27 september 2014. Hier de doorkomst in de Eemshaven. Foto: Ronald Bokhove.

 

Loc 6418 van DB Schenker is omgelopen op het goederenoverslagpunt Eemshaven Industrie en maakt zich op voor de terugreis naar Groningen, 27 september 2014. Foto: Ronald Bokhove.

 

Blik vanuit de excursietrein van Mercia Charters op de havenspoorlijn van Delfzijl en de coupure die bij hoogwater wordt gesloten, 27 september 2014. Foto: Ronald Bokhove.

 

De havenspoorlijn van Delfzijl loopt met een weg-spoorbrug over de Damsterhaven, 30 juni 2018.
Foto: Ronald Bokhove.