Flexreis naar Wenen

Gelede tram 4007 met aanhangrijtuig met het nieuwe Hauptbahnhof op de achtergrond, 15 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Trammuseum in Wenen, 15 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Het logo van de Waldviertelbahn op het ontvangstgebouw/station van Gmünd, 14 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Diesellocomotief 2095 007 van de Waldviertelbahn voor de werkplaats in Gmünd, 14 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Trammuseum in Wenen, 15 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Trammuseum in Wenen, 15 april 2015. Foto: Pleun Benard.

Flexreis 2015 naar Wenen

Een grote meerderheid van de deelnemers aan de Flexreis naar Barcelona vorig jaar heeft aangegeven een voorkeur te hebben voor Wenen als volgende bestemming. Die wens wordt gehonoreerd: aan het einde van de zomer gaat de SNE voor een tiendaagse reis naar de hoofdstad van Oostenrijk. We vertrekken op donderdag 10 september om 8.05 uur uit Amsterdam Centraal om hier op zaterdag 19 september om 20.27 uur weer terug te keren. Zowel op de heen- als op de terugreis behoeft slechts in Frankfurt (Main) te worden overgestapt.

Wenen en omgeving hebben railhobbyisten en cultuurliefhebbers veel te bieden. De miljoenenstad beschikt over een uitgebreid net van metro-, S-Bahn- en tramlijnen en een aantal grote stations met veel treinverkeer, waaronder het imposante in 2012 geopende Hauptbahnhof. Wie de stad als toerist verkent mag Schloß Schönbrunn, de Spaanse rijschool, het Prater, de Stephansdom en de vele wijnlokalen met de Heuriger niet missen. Wie er in zijn vrije tijd liever per trein op uittrekt zou een uitstapje naar de Mariazellerbahn, de Schneebergbahn en zelfs Budapest of Bratislava kunnen overwegen. U kunt op een van de drie vrije dagen gebruik maken van de Interrail Global Pass, goed voor onbeperkt treinreizen door Oostenrijk en de buurlanden.

In groepsverband zullen excursies worden georganiseerd naar de smalsporige Waldviertelbahn (extra stoomtrein tussen Gmünd en Litschau), naar de Wachaubahn (reguliere museumdieseltrein tussen Krems a.d. Donau en Emmersdorf) en naar de met opheffing bedreigde Landesbahn tussen Mistelbach en Hohenau. In Wenen maken we een rondrit per museumtram en bezoeken we het prachtige trammuseum.

Voor deelnemers met een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt de reissom € 1250 en voor introducés € 1300, terwijl een eenpersoonskamer op € 1600 en voor introducés op € 1650 uitkomt. In de reissom is begrepen de treinreis van Amsterdam naar Wenen en terug, verblijf in een driesterrenhotel (logies en ontbijt) op 5 minuten loopafstand van het Hauptbahnhof, de vermelde excursies, 1 dag vrij gebruik van de Interrail Global Pass, vier diners, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. Uw betaling dient uiterlijk op 15 juli 2015 te zijn bijgeschreven. Het minimumaantal deelnemers voor deze reis is 40, het maximum 50. Bij overtekening van de excursie geldt de volgorde van aanmelding voor het toewijzen van de beschikbare plaatsen. De deelnemers ontvangen begin augustus een bevestiging van de inschrijving. Reisleider is Pleun Benard, bereikbaar via

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

De Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

10 september 2015 – 19 september 2015

Prijzen

€ 1250 – € 1650

Aanmelding

tot 15 juli 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

40 – 50

Contactpersoon